Haluška zvíťazil s prehľadom

Víťazi. V rámci Slovenského rely pohára zvíťazila v Lubeníku posádka P. Haluška (vpravo) a Bartko.
Víťazi. V rámci Slovenského rely pohára zvíťazila v Lubeníku posádka P. Haluška (vpravo) a Bartko. (Autor: Peter Podolinský)
Sportnet|7. júl 2012 o 00:00

V úvode sezóny sa P. Haluškovi nedarilo podľa jeho predstáv, no v Lubeníku mu všetko vyšlo na sto percent.



LUBENÍK. Okrem „veľkej rely“ sa v Lubeníku súťažilo aj v Slovenskom rely pohári (SRP). V doterajších dvoch podujatiach sa obhajcovi minuloročného prvenstva P. Haluškovi nedarilo tak, ako si predstavoval.

V Lubeníku to však posádke Seatu Ibiza TDi vyšlo. „Všetko prebiehalo tak, ako sme predpokladali. Mali sme veľkú túžbu vyhrať. Auto bolo pripravené na sto percent, spolujazdec fungoval na sto percent. Mne to zostávalo len vyhrať,“ tešil sa sympatický jazdec P. Haluška.

V rámci SRP sa išli tri rýchlostné skúšky, pričom Peklo sa išlo dvakrát. „Skúšky boli podľa môjho gusta. Jedna rýchla, taká moja srdcová a jedna technická, ktorá vyžadovala zasa niečo iné. Ak sa to spojilo, boli z toho jedny veľmi pekné preteky,“ povedal P. Haluška.

So spolujazdcom P. Bartkom sa do vedenia dostali hneď po prvej rýchlostnej skúške, v druhej viedli o takmer dvadsať sekúnd a tento náskok si udržali až do konca.

Skúsený jazdec predtým súťažil vo „veľkej rely“, v minulej sezóne však triumfoval v SRP. Neláka ho návrat?

„Aj áno, no má to ešte čas. Potrebujeme čo to dorobiť na aute a navyše sme menili spolujazdca. Vychovávame teda nového, aj preto sme sa prihlásili do SRP. Ak všetko dokončíme, radi by sme išli do skupiny N,“ uviedol P. Haluška.

V aktuálnej sezóne vedie v SRP s náskokom M. Kysucký. Na druhom mieste je P. Haluška. „Náskok je dosť veľký, ale sezóna ešte neskončila,“ uzavrel P. Haluška.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Haluška zvíťazil s prehľadom