Halákov bývalý rival sa s Montrealom stále nedohodol

Antti Niemi
Antti Niemi (Autor: TASR/AP)
Tomáš Prokop|2. sep 2010 o 15:53

Antti Niemi bude pokračovať v San Jose. Carey Price stále nemá zmluvu v Montreale.

BRATISLAVA. Pred novou sezónou NHL sú súpisky tímov takmer uzavreté, ale stále zostalo zopár neobsadených mien.

Skvelú posilu sa na poslednú chvíľu podarilo získať manažmentu San Jose. Po tom, ako nepredĺžili kontrakt s brankárom Jevgenijom Nabokovom, vsadili na fínsku kartu.

Pred časom sa dohodli na dvojročnej zmluve v hodnote 4 milióny dolárov s Anterom Nittimäkym. V noci však dokázali priviesť ešte väčšie meno. Bránku Sharks bude v budúcej sezóne hájiť aj Antti Niemi, ktorý doviedol vo svojej nováčikovskej sezóne Chicago k zisku Stanleyho pohára.

Vedenie Blackhawks si chcelo dvadsaťsedemročného gólmana udržať, ale po tom ako mu arbitrážna komisia prisúdila 2,73 milióna dolárov na sezónu, angažovalo skúseného Martyho Turca.

Paradoxné je, že Niemi podpísal v San Jose zmluvu len na dva milióny dolárov.

Antti Niemi zažiaril v NHL v nováčikovskej sezóne.

Price chce údajne veľa peňazí

Väčšie problémy majú v Montreale. Keďže sa rozhodli zbaviť Jaroslava Haláka, nemajú momentálne podpísanú jednotku. Ňou by mal byť Carey Price.

Mladý Kanaďan si ale podľa posledných informácii televízie TSN postavil hlavu a chce zo svojej pozície vyťažiť čo najviac. Údajne požaduje až tri milióny dolárov na sezónu.

To sa však nepáči vedeniu Canadiens, ktoré už pred časom deklarovalo, že Priceovi ponúkne zmluvu maximálne na úrovni 1,5 milióna dolárov.

price.jpg

Carey Price

Priceov agent Gerry Johannson sa snaží situáciu upokojiť. „Stále rokujeme, verím, že sa dohodneme v najbližších dňoch. Cena určite nie je taká vysoká, ako sa v poslednom čase píše," skonštatoval pre faceoff.com Johannson.

V diskusiách na oficiálnej stránke Montrealu je stále cítiť, že fanúšikovia sa veľmi s odchodom Haláka nevyrovnali a viacero z nich neverí Priceovi.

Slovenský brankár pred časom podpísal kontrakt so St. Louis, ale nezabudol aj na priaznivcov Canadiens. V sobotu ho čaká v Montreale autogramiáda, keď bude podpisovať pamätné fotky v hodnote 20 dolárov. Výťažok z akcie poputuje na charitu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Halákov bývalý rival sa s Montrealom stále nedohodol