Halák s Cammallerim udržali Montreal v hre

Montreal na čele s brankárom Jaroslavom Halákom má stále šancu vyradiť po Washingtonu aj ďalšieho favorita Pittsburgh.
Montreal na čele s brankárom Jaroslavom Halákom má stále šancu vyradiť po Washingtonu aj ďalšieho favorita Pittsburgh. (Autor: SITA/AP)
Tomáš Prokop|11. máj 2010 o 05:51

Hokejisti Montrealu si vynútili predĺženie série s Pittsburghom.

BRATISLAVA. V noci vyhrali nad obhajcami titulu 4:3 a vyrovnali stav série na 3:3.

Na triumfe mal znova veľký podiel Jaroslav Halák, tentokrát síce dostal asi najľahší gól v play off z hokejky Krisa Letanga, ale v ostatných dôležitých momentoch svoj tím podržal. Pochytal v zápase 34 z 37 striel a vyhlásili ho za tretiu hviezdu zápasu.

Okrem neho bol lídrom zostavy Canadiens najmä agilný útočník Michael Cammalleri. Ten potvrdil skvelú formu a dvoma gólmi rozjasal vyše 21 000 ľudí v hľadisku Bell Centre. Pravý krídelník Habs má v play off už na konte jedenásť gólov. "Presne o takýchto zápasoch som sníval ako dieťa, je skvelé plniť si sny," citovala Cammalleriho stránka espn.com.

Pittsburghu nepomohol ani prvý gól Crosbyho

Penguins nepomohlo ani to, že sa strelecky presadil prvýkrát v sérii Sidney Crosby. Montreal si tak aj po druhýkrát v tohtoročnom play off vybojoval možnosť siedmeho rozhodujúceho zápasu.

montreal.jpg

„Dnes sme opäť ukázali, že hráme v posledných týždňoch výborne. Myslím si, že máme reálnu šancu uspieť aj na ľade Pittburghu," povedal pre nhl.com obranca Jaroslav Špaček. Český bek sa vrátil do zostavy Canadiens po deviatich zápasoch, zaznamenal gól a asistenciu a výborne nahradil zraneného Hala Gilla.

"Prehrali sme, teraz musíme dať hlavy hore a zabudnúť na posledných šesť zápasov. Máme dostatok skúsenosti, aby sme sériu zakončili postupom," skonštatoval kapitán hostí Crosby.

V druhom zápase noci sa nepodarilo využiť Bostonu aj druhý mečbal, ktorý mal proti Philadelphii. Flyers dokonale zaskočili Bruins na ich ľade, vyhrali jasne 4:0 a znížili stav série na 2:3 z ich pohľadu.

gagne.jpg

Simon Gagne sa teší po jednom zo svojich gólov

Najväčšiu zásluhu na ich víťazstve mal ľavý krídelník Simon Gagne, ktorý bol pri všetkých góloch svojho tímu, keď dva góly sám strelil a na dva prihral. "V tejto sezóne sme spravili veľa. Som hrdý na svojich zverencov, že sa dokázali udržať v sérii. Podobným štýlom sme hrali náš najlepší hokej okolo decembra," povedal pre agentúru AP tréner Philadelphie Peter Laviolette.

"Neviem si vysvetliť prečo sme poľavili. Boli sme príliš nervózni a trávili sme veľa času na trestnej lavici," skonštatoval slovenský kapitán Bruins Zdeno Chára. "Musíme sa však vzchopiť. Sériu chceme v stredu v noci ukončiť."

Slovenský obranca v zápase za skoro 24 minút ani raz nevystrelil, nedarilo sa aj Miroslavovi Šatanovi, ktorý si pripísal len tri neúspešné strely na brankára Briana Bouchera a dvojminútový trest.

Montreal - Pittsburgh 4:3 (1:1, 2:1, 1:1)

góly: 2. a 31. Cammalleri, 44. Špaček, 52. Lapierre - 8. Crosby, 26. Letang, 59. Guerrin

strely: 25 - 37, stav série 3:3

Boston - Philadelphia 0:4 (0:1, 0:2, 0:1)

góly: 7. Leino, 22. Hatnell, 38. Gagne, 47. Gagne

strely: 23 - 31, stav série 3:2

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Halák s Cammallerim udržali Montreal v hre