Halák opäť žiaril, vyhlásili ho za prvú hviezdu

V bránke Montrealu Jaroslav Halák.
V bránke Montrealu Jaroslav Halák. (Autor: SITA/AP)
SITA|23. jan 2010 o 08:00

Slovenský hokejový brankár Jaroslav Halák v drese Montrealu Canadiens bol prvou hviezdou v Prudential Center Newark.

NEW YORK. Slovenský brankár v službách tímu zámorskej hokejovej NHL Montreal Canadiens Jaroslav Halák sa stal prvou hviezdou piatkového zápasu na ľade New Jersey Devils. Dvadsaťštyriročný rodák z Bratislavy sa výraznou mierou podieľal na víťazstve svojho mužstva 3:1, keď zlikvidoval 31 z 32 striel "diablov". Pre odchovanca ružinovského hokeja to bol v 22. zápase aktuálnej sezóny prvý úspešný duel kariéry proti New Jersey. "Je skvelé, že sa nám tu podarilo uspieť a získať dva body.

Aj keď domáci otvorili skóre, naďalej sme bojovali a držali sme sa predzápasových plánov. Chlapci predo mnou robili skvelú
prácu, takže väčšinu striel som videl a mal som možnosť zasiahnuť," povedal po úspešnom stretnutí Halák, ktorý naposledy chytal 17. januára proti New York Rangers, keď inkasoval šesť gólov. V ďalšom súboji so St. Louis potom pauzoval a šancu dostal Carey Price.

"Jaro podal solídny výkon. Nemôžeme ho viniť za inkasovaný gól. V tretej tretine predviedol viacero skvelých zákrokov, najmä proti Langenbrunnerovi sa naozaj vyznamenal," povedal na adresu svojho spoluhráča autor tretieho gólu Canadiens Mike Cammalleri. Montreal vyhral nad "diablami" prvý raz po predchádzajúcich šiestich prehrách.

Zo slovenských hokejistov sa v piatok predstavil na zámorskom ľade aj obranca Ľubomír Višňovský, ktorého Edmonton prehral pred vlastným publikom s Dallasom 3:4. Višňovský vyslal na bránku Stars jednu strelu a na ľade strávil takmer 23 minút. Pre "olejárov" to bol desiaty zápas bez víťazstva v rade a už iba dve stretnutia ich delia od vyrovnania negatívneho rekordu klubu z roku 2007.

Edmonton je jediným tímom, ktorý nebodoval naplno ani raz od konca uplynulého kalendárneho roku. Naopak, Dallas pretrhol po deviatich neúspechoch nepriaznivú šnúru na klziskách súperov a v desiatom zápase si konečne odviezol domov plný počet bodov.

V treťom piatkovom súboji si Colorado poradilo doma s Nashvillom (2:1) a opäť sa prebojovalo na 1. priečku Severozápadnej divízie. Hostia doplatili na väčšiu nedisciplinovanosť, keď "lavínam" ponúkli až deväť presiloviek a pri dvoch z nich inkasovali. Zápas sa mohol skončiť aj inak, no sedem minút pred koncom neuznali rozhodcovia vyrovnávajúci gól Suttera pre diskutabilný atak hosťujúceho Hornqvista na brankára Andersona.

Výsledky:

New Jersey - Montreal 1:3 (1:1, 0:1, 0:1)
Góly: 6. Parise (Langenbrunner, Mottau) - 17. B. Pouliot (Gomez, Moen), 25. Darche (Gionta, Hamrlík), 52. Cammalleri
(Markov, Darche). Vylúčení: 3:3 na 2 min, navyše: Fraser - DďAgostini (obaja na 5 min), presilovky a oslabenia: 0:0.
Strely na bránku: 32:24, brankári: Brodeur - HALÁK. Diváci: 17 652.

Edmonton - Dallas 3:4 (1:2, 1:1, 1:1).
Góly: 14. Potulny (Nilsson, Penner), 40. Gagner (Gilbert, Penner), 59. Gagner (Nilsson, Potulny) - 6. Daley (Ott), 13.
Modano (Robidas, B. Richards), 32. Benn (Ott, Sutherby), 60. Neal. Vylúčení: 4:4 na 2 min, navyše: Strudwick - Barch
(obaja na 5 min), presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0. Strely na bránku: 38:32, brankári: Dubnyk - Turco. Diváci: 16 832.

Colorado - Nashville 2:1 (1:0, 1:1, 0:0)
Góly: 14. Duchene (Šťastný, Liles), 28. Yip (Tucker, Stoa) - 29. Franson (Hornqvist, Arnott). Vylúčení: 6:8 na 2 min,
navyše: Kočí, Wolski - Belak, Sullivan (všetci na 5 min), presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0. Strely na bránku: 23:30,
brankári: Anderson - Rinne. Diváci: 12 452.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Halák opäť žiaril, vyhlásili ho za prvú hviezdu