Hajdúk dostáva šancu v základe

Sportnet|24. sep 2013 o 00:00

Miesto v kádri šiestoligového Krh. Podhradia postupne dostavajú mladí hráči.

ROŽŇAVA/KRH. PODHRADIE. Jedným z nich je aj 17-ročný Tomáš Hajdúk.

Uplynulý víkend už tretíkrát nastúpil v základnej zostave áčka. Mužstvo na pôde Ťahanoviec vyhralo, no mladý hráč bude určite rád spomínať hlavne na derby s Dobšinou v predchádzajúcom kole, kde dal svoj prvý šiestoligový gól.

Bol to vlastne jeho druhý štart v základnej zostave áčka. Neprišla tréma, predsa len derby je derby.

„Vedel som, že je to okresné derby, preto som si dal maximálne na tomto zápase záležať. Sústredil som sa najviac ako sa dalo, chcel som podať svoj najlepší výkon. Ale tréma tam nebola, skôr také motýliky v bruchu pri nástupe. Ak však rozhodca zapískal k začiatku zápasu, tréma išla bokom a už som sa sústredil len na svoj výkon,“ začal T. Hajdúk.

Nezaváhal

Stretnutie sa pre jeho tím nevyvíjalo dobre, prehrávali už o dva góly. Práve za tohto stavu dostal šancu zahrať priamy kop.

„Dostali sme dosť zbytočné góly. Vedeli sme, že ten hráč je najnebezpečnejší z nich, a predsa sme mu dovolili streliť dva góly a to už do prvého polčasu,“ vrátil sa k zápasu T. Hajdúk.

„Rozhodca odpískal v blízkosti šestnástky štandardku. Pišta Kún šiel k lopte a zavolal si ma tam, či to neskúsim. Keďže kopem priame kopy aj v doraste, povedal som – skúsim to. A padlo to.“

Na to, že na ihrisku bol najmladší, to bol pekný úspech. Nedávali mu vek spoluhráči či protihráči pocítiť?

„Najmä súperi ani nevedia, koľko mám rokov, čiže mi to najavo nejako nedávali. Tréner a spoluhráči mi verili, podporovali ma a hecovali, aby som nemal strach. Ja som sa im chcel čo najlepšie odplatiť,“ povedal T. Hajdúk.

Meno Hajdúk je v okresnom futbale známe. Tomášov otec roky hrával v štvrtoligovom Betliari, potom boli vo Vlachove. Nasledovala prestávke, no aktuálne pôsobí v Lipovníku. Neláka syna nastúpiť proti otcovi?

„Radšej s ním ako proti nemu. I keď voľne si zahráme spolu či proti sebe a taká rodinná rivalita tam je,“ uzavrel s úsmevom T. Hajdúk.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Hajdúk dostáva šancu v základe