Hádzanári Tatrana podľahli favoritovi

Triumf Montpellieru. Prešovčania sa snažili, ale kvalitatívny rozdiel bol značný.
Triumf Montpellieru. Prešovčania sa snažili, ale kvalitatívny rozdiel bol značný. (Autor: Veronika Janušková)
Sportnet|28. feb 2011 o 00:00

V 9-tisícovom kotli montpellierskej arény prešovskí hádzanári síce dieru do sveta nespravili, ale na druhej strane ani hanbu neutŕžili. Prehrali s jedným z najlepších tímov súčasného sveta, ktorý doma nadeľuje nejednému súperovi.



MONTPELLIER. Slovenský hádzanársky majster pricestoval do Francúzska v nie najlepšom rozpoložení. Príznaky vírusu sa na niektorých hráčoch prejavovali aj v deň zápasu. Nik ale nehľadal výhovorku a všetci sa snažili uhrať čo najpriateľnejší výsledok.

Bez Tumidalského

Kým trénerovi Montpellier Agglomeration HB Patriceovi Canayerovi chýbali zo základnej zostavy Vid Kavtičnik i brat svetovej hviezdy Nikolu Karabatiča, Luka, tréner slovenského šampióna Rastislav Trtík sa musel zaobísť bez Petra Tumidalského. Ten síce sedel na lavičke, ale pre zvýšenú teplotu do hry nezasiahol.

Takmer do posledného miesta zaplnený úžasný kotol vytvoril búrlivú kulisu, ktorej ale Prešovčania celkom nepodľahli. V prvom polčase sa držali solídne a nebyť vlastných zbytočných technických i taktických chýb, mohli uhrať aj priateľnejší výsledok. Kompliment Prešovčanom zložil i najlepší hráč francúzskeho majstra a najlepší strelec Francúzov v tomto zápase Nikola Karabatič.

„Prešov má dobré mužstvo, ale potrebuje zbierať v lige majstrov ešte dosť skúseností. Pokiaľ viem a ako som videl, vie hrať sympatickú hádzanú. V niektorých úsekoch hry v zápase s nami to dokázal. Kvalita kádra je predsa len na našej strane. Nám bolo jasné, že po víťazstve v Hamburgu nesmieme s Tatranom zakopnúť a potom sa už môžeme plne koncentrovať na najdôležitejší zápas našej skupiny o týždeň doma s MKB Veszprém. Toto bude ozaj kľúčový zápas skupiny, ktorý rozhodne o konečnom poradí na čele tabuľky. Preto sme myšlienkami boli tak trochu o krok vpredu. Slovákov sme v žiadnom prípade nepodceňovali, no kým už sme mali vytvorený dostatočný náskok, náš tréner už zostavu zamiešal a na ihrisko sa dostali skoro všetci naši hráči. Prešovčanom želám, aby v poslednom zápase skupiny so švédskym Cevesom doma dosiahli svoje prvé víťazstvo v tejto edícii ligy majstrov," povedal nám tesne po skončení zápasu na hracej ploche kapitán Montpellieru Nikola Karabatič.

Kvalita kádra

Peter Tumidalský, ako sme spomenuli, presedel celý zápas na prešovskej striedačke. „Oj, bol to veru ťažký zápas," povzdychol po zápase. „S takýmto súperom, a navyše na jeho pôde, sa zázraky ťažko dajú robiť. No kým ja som sedel na lavičke, chlapci sa snažili, bojovali, robili čo mohli, ale kvalita kádra a herná prevaha sa jasne ukázala."

Tréner Trtík si pred zápasom želal, aby Tumidalského mohol využiť aspoň v niektorých herných úsekoch. Žiaľ, nedošlo k tomu. „Jednoducho to nešlo. Ešte deň pred zápasom som mal značne zvýšenú teplotu, nemalo zmysel niečo riskovať. Čakali sme do poslednej chvíle, či to pôjde, ale zdravie hráča je predsa len prednejšie a tak som sa pozeral, ako to chlapci hrajú aj bezo mňa."

Pred týždňom hral Prešov s aktuálnym lídrom základnej B skupiny ligy majstrov Veszprémom. Včera s jeho bezprostredným prenasledovateľom. Medzi týmito súpermi sa rozhodne o niekoľko dní o víťazovi. P. Tumidalský má svojho favorita.

„Veszprém má dobré mužstvo, výborných hráčov, ale Montpellier je v mojich očiach favoritom očakávaného šlágra našej skupiny ligy majstrov. Osobne uznávam kvalitu obidvoch súperov, no vzhľadom na to, že v tíme francúzskeho šampióna mám aj svojho dobrého známeho reprezentačného kolegu medzi žrďami, logicky budem držať palce Francúzom."

FAKTY

Montpellier - Prešov 40:25 (19:11)

Prešovčania odohrali pomerne lichotivý prvý polčas (v 20. min. iba 11:9) a s ašpirantom na Final Four prehrávali po prestávke "iba" o osem gólov. V úvode druhej časti ešte slovenský zástupca držal
krok a za stavu 22:14 hral presilovku, avšak skončila sa pohromou 0:3. Montpellier potom už exceloval.

Zostava a góly Prešova: Krupa 1, Popčák - Babjak 1, Pekár, Antl 7/2, Radčenko 2, Dudáš 1, T. Mažár 3, Mazúr 5, Mikéci 2, Krištopans, M. Urban 2, D. Krok 1. Najviac gólov Montpellieru: Karabatič 7, Honrubia 6, Markez 5, 7m hody: 3/2 - 2/2 , vylúčenia: 5:5, rozhodcovia: Liudovik, Černega (Ukr./Rus.), 8500 divákov.

Ďalšie výsledky: KIF Kolding - MKB Veszprém 29:34 (11:16), IK Sävehof - HSV Hamburg 31:34 (18:18).

Tabuľka

1. Veszprém 9 8 0 1 298:254 16

2. Montpellier 9 7 0 2 299:235 14

3. Hamburg 9 5 1 3 272:249 11

4. Kolding 9 5 0 4 272:284 10

5. Sävehof 9 1 0 8 252:316 2

6. Prešov 9 0 1 8 242:294 1

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Hádzanári Tatrana podľahli favoritovi