Hádzanári Prešova s Novým Sadom dnes aj v sobotu

Pre zranenie nenastúpi. Tomáš Číp bude Tatranu chýbať.
Pre zranenie nenastúpi. Tomáš Číp bude Tatranu chýbať. (Autor: sita)
Sportnet|8. okt 2015 o 00:00

Dva zápasy s rovnakým súperom odohrá slovenský hádzanársky majster do konca tohto týždňa.

Dva zápasy v dvoch odlišných súťažiach s rovnakým súperom odohrá slovenský hádzanársky majster do konca tohto týždňa.

PREŠOV. Jeden už Tatrana Prešov na jeho začiatku odohral. V pondelok, druhý deň po návrate výpravy z Ligy majstrov v Španielsku, zvíťazil doma v extraligovom dueli po dobrom finiši v závere nad Hlohovcom.

V SEHA lige aj v Lige majstrov

Dnes o 18. hodine nastúpi Tatran Prešov na predohrávané stretnutie deviateho kola nadnárodnej SEHA Gazprom lige proti srbskému RK Vojvodina Nový Sad.

V tejto súťaži slovenský majster doteraz vyhral tri zápasy. Dva s nováčikmi z Macedónska a Srbska RK Maks Strumica a RK Spartak Vojput Subotica, jeden s chorvátskym vicemajstrom RK Nexe Našice.

Prvú prehru Tatranu uštedril na domácej pôde macedónsky šampión RK Vardar Skopje. V aktuálnej tabuľke nadnárodnej ligy je Tatran s deviatimi bodmi piaty, Vojvodina so ziskom dvoch ôsma.

Výprava hádzanárov Nového Sadu po dnešnom stretnutí SEHA Gazprom ligy ostane v Prešove a v sobotu o 15.30 hod. nastúpi v TATRAN handball arene na zápas skupiny C Ligy majstrov proti Tatranu Prešov.

V tejto „kráľovskej“ súťaži je na tom momentálne lepšie Vojvodina, ktorá dokázala doma zdolať o dva góly Čechovských Medveďov z Ruska.

Prešov po prehrách s portugalským FC Porto, bieloruským Meškovom Brest a španielskym Naturhouse La Rioja má na konte bodov stále nulu.

Čakanie na návrat spojok

„S ohľadom na to, koľko sme mali v ostatnom čase zranených a koľko ďalších hráčov v rekonvalescencii, niektoré úseky zápasov, napríklad v Skopje s Vardarom či s La Rioja, hodnotím pozitívne. Pozitívom je i to, že do mužstva sa v zápase s Hlohovcom vrátil na spojku Oliver Rábek. Dlhý herný výpadok je na ňom ešte badateľný. Potreboval som ho ale vidieť pred dvomi zápasmi s Novým Sadom. Pri neúčasti spojok Vasju Furlana, Lukáša Urbana, Dominika Kroka, Dávida Pogányho potešil výrazný vzostup formy Vjačeslava Sadového, hoci i on mal určité zdravotné problémy,“ povedal po zápase so Sportou Hlohovec tréner Tatrana Prešov Rastislava Trtík.

Na ma margo aktuálneho stavu v hráčskom kádri dodal.

„Hoci spojkový rad nemáme zďaleka v poriadku, predsa len už v Španielsku bolo vidieť určitý tlak spojok, ktoré hrať mohli, robili nábehy, ktoré stále pilujeme, zlepšenie je aj v obranných systémoch. Faktom napriek tomu ostáva, že nám hráva druhá stredná spojka, pretože prvou je Furlan, aj druhá ľavá spojka Sadovyi, hoci ozaj dobre. Dúfam, že sa do formy čím skôr dostane Rábek či Lukáš Urban, aby sme potom mohli rátať s lepším rozložením záťaže na jednotlivých hráčov. Určite nenastúpi pre zranenie kolena Tomáš Číp, ktorý nám iste bude citeľne chýbať. Ostatné veci sú nateraz otázne, ťažko niečo vopred aj v tomto ohľade prognózovať.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Hádzanári Prešova s Novým Sadom dnes aj v sobotu