Heroický výkon zraneniami zdecimovaného Tatrana. Na krídle suplovala trojica pivotov

Hádzanári Tatrana Prešov.
Hádzanári Tatrana Prešov. (Autor: TASR – František Iván)
Ján Leško|2. mar 2022 o 14:02

V odvete sa takmer zrodila senzácia.

PREŠOV. Prešovčania vycestovali zápas do Poľska so silno oslabeným kádrom.

Pre zranenia na Slovensku ostali brazílske spojky Pacheco a Lihares i Kubánec Hernandez. Z rovnakých príčin aj slovenskí hádzanári Michalka, Fech a Kravčák, zo študijných dôvodov M. Antl.

Dominik Krok po dva a pol ročnom lavírovaní s operovaným ramenom pravej hodovej ruky, prerušil kariéru a podstúpi zrejme ďalšiu operáciu. Ak sa tá vydarí lepšie ako predošlé a bude znovu fit, možno znovu dostane v Tatrane šancu hrať.

Do Plocka síce šiel aj španielsky krídelník Lopéz, no do hry zasiahnuť nemohol.

Trénerská dvojica Tatrana Prešov Marek Gernát – Radoslav Antl tak okrem dvoch brankárov mala do poľa len deväť hráčov. V predošlých zápasoch ich bolo síce viac, no herne sa mužstvu na európskej scéne nedarilo.

V Poľsku aj s malým počtom dokázali hráči Tatrana veľké veci. Priam heroickým výkonom prekvapili dozaista nielen všetkých svojich fanúšikov.

Carapkin a Kasatkin sa presadili aj ako krídelníci

Prešov udivil v Plocku už nástupom do zápasu. V bráne mal skvelého Colodetiho, strelecky to sypalo najmä kapitánovi Rábekovi. Po ôsmich minútach 7:4, potom aj 9:6 polčas vyhral Tatran 16:15.

Výbornú robotu odvádzali aj Davidovič, Rečičár a na nezvyklých postoch pendlujúci Carapkin s Kasatkinom.

Roman Carapkin prišiel do Prešova ako hráč spojkového radu. Keďže zdravotné ťažkosti sprevádzajú prešovských hádzanárov v podstate už dlhodobo, súčasný asistent kapitána sa preorientoval na post pivota.

V utorkovom zápase 9. kola Európskej ligy musel hrať aj na ľavom krídle, na ktorom sa striedal s „vyučeným“ pivotom Kasatkinom.

Keď si hráči prešovského základu šli aspoň nakrátko vydýchnuť na striedačku, na ich miesta vybehli K. Radčenko, Kimák – Fejko a Fenár.

„Základom bola naša obrana, ktorú sme na súpera pilovali v domácich extraligových dueloch pred cestou do Poľska s Modrou a Hlohovcom. Veľmi sme túžili presvedčiť, že hoci v Európskej lige dobré výsledky veru nemáme, no hádzanú hrať vieme. Myslím si, že to sme dokázali a tiež naznačili, že v tomto je na čom stavať,“ tvrdil Carapkin.

Oprávnené komplimenty Mareka Gernáta

Wisla Plock, už v predstihu istý víťaz A- skupiny a veľký favorit duelu s Tatranom Prešov, napokon prekvapenie nepripustil.

Kým domáci tréner mal k dispozícii kompletný káder, hosťujúci kormidelníci boli nútení improvizovať aj zmenami postov.

Poľský vicemajster docielil čo chcel v podstate až ku koncu zápasu, kedy hráči hosťujúceho tímu boli už riadne uťahaní.

Prešov teda znova v Európskej lige nevyhral, Wisle podľahol nakoniec 29:33. Avšak za predvedený výkon, právom klobúk dolu.

„V prvom zápase s Wislou doma sme zahodili veľmi veľa vyložených šancí a dali iba chudobných pätnásť gólov. Chlapcom som neraz vravel, že neúspešnú koncovku raz iste prelomia. Len si musia viac veriť. A v Plocku sme zrazu dali takmer raz toľko gólov ako týždeň predtým v Tatran handball arene.

Veľká škoda, že sme k dispozícii nemali hráča na ľavé krídlo. Suplovali to tam napokon naši pivoti. Zápas vyzeral pre nás nádejne, v závere už hráčom chýbala energia. Môžeme ale byť na ich výkony právom pyšní, ako v takto silno okyptenom zložení to na ihrisku odmakali,“ zložil oprávnený kompliment jeden z dvojice prešovských trénerov Marek Gernát.

Posledný zápas A – skupiny Európskej ligy odohrá Tatran Prešov v utorok ôsmeho marca na pôde švajčiarskeho Pfadi Winterthur.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Heroický výkon zraneniami zdecimovaného Tatrana. Na krídle suplovala trojica pivotov