Slováci zabojujú o postup na ME 2024. Pôjdeme za víťazstvom, hovorí Straňovský

Slovenskí hádzanári.
Slovenskí hádzanári. (Autor: TASR - Lukáš Grinaj)
SITA|11. mar 2023 o 15:52

Slovenskí hádzanári nezískali v prvých troch zápasoch o postup na ME 2024 ani jeden bod.

BRATISLAVA. Slovenskí reprezentanti v hádzanej musia v nedeľňajšom odvetnom zápase druhej časti kvalifikácie o postup na budúcoročné majstrovstvá Európy do Nemecka zdolať v Hlohovci Fínov aspoň rozdielom troch gólov, aby mali šancu postúpiť z 3. miesta v 2. kvalifikačnej skupine. Duel sa začína o 16.00 h.

Zverenci španielskeho trénera Fernanda Guricha prehrali vo štvrtok vo Fínsku 27:30 a klesli na poslednú 4. priečku v tabuľke, v doterajších troch dueloch nezískali ani bod.

Stále sa môžu prebojovať na ME 2024, keďže okrem prvých dvoch tímov z každej z ôsmich skupín postúpia aj najlepšie štyri z tretích miest.

Slovákov mrzí prehra vo Vantaa o to viac, že v polčase viedli 13:11 a neskôr 15:13. V druhej časti hry však inkasovali 19 gólov.

"Je pochopiteľné, že teraz sa ťažko hľadajú slová. Sme sklamaní a chápeme aj pocity fanúšikov, keďže sme uhrali výsledok, ktorý sme nečakali. V odvete sa musíme vrátiť k našej hre v obrane, ktorú sme vo štvrtok stratili.

Potom budeme môcť prechádzať rýchlo do útoku i celkovo hrať s väčším pokojom," uviedol tréner Gurich pred odvetou, citoval ho oficiálny web Slovenského zväzu hádzanej (SZH).

Fíni boli pred štvrtkovým zápasom tiež bez bodu, ale využili chyby Slovákov a dostali sa pred nich v tabuľke s dvomi bodmi. Na čele sú zatiaľ nezdolaní Srbi so šiestimi bodmi, druhí Nóri majú na konte štyri body.

"Je to tvrdá facka. Každý z nás očakával, že Fínsko zdoláme. Pre nás však žiadny súper nie je ľahký. Nemalo by sa nám stávať, aby nám dvaja hráči dali takmer 15 gólov.

Naša obrana však bola rozťahaná, nepracovala tak ako na tréningoch a oni tak ľahšie mohli premieňať šance. V nedeľňajšej odvete však pôjdeme za víťazstvom, o tom niet pochybností," vyhlásil krídelník Martin Straňovský.

Slovenský tím v prvom dueli nezachránil ani brankár Marián Žernovič. "V druhom polčase sa nám to rozpadlo. Na našej strane sa striedali priemerné výkony s podpriemernými. To, žiaľ, nestačí na súpera ako sú Fíni.

V ostatných vystúpeniach sme ukazovali lepšie výkony a myslím si, že hociktorý z nich by stačil na Fínov. O to viac nás mrzí, že to dopadlo inak. V odvete nemôžeme robiť lacné chyby. Dúfam, že nič horšie ako vo Vantaa sa nám už nemôže stať.

Už nemáme na výber. Musíme ukázať, že to bola náhoda a zahrať lepšie vo všetkých smeroch," skonštatoval 31-ročný hráč švajčiarskeho St. Gallenu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Slováci zabojujú o postup na ME 2024. Pôjdeme za víťazstvom, hovorí Straňovský