Čupryna v izbe mrzol, v Bratislave čaroval Brazílčan. Prešov mal náročný program

Hráči Tatrana Prešova oslavujú gól.
Hráči Tatrana Prešova oslavujú gól. (Autor: TASR)
Ján Leško|13. feb 2023 o 16:25

Kolotoč zápasov Tatranu sa bude krútiť naďalej.

SKOPJE, BRATISLAVA, PREŠOV. Slovenský hádzanársky šampión má za sebou tisícky nalietaných kilometrov a stovky najazdených klubovým autobusom za súpermi v troch súťažiach v troch rôznych krajinách. 

Tatran Prešov siedmeho februára hral zápas Európskej ligy EHF na pôde Benficy Lisabon, ktorej podľahol 28:35.

Z Portugalska sa vrátila do Prešova krátko po polnoci deviateho februára. V podstate len „na otočku“, pretože zhruba o dve hodiny už cestovalo na košické letisko odkiaľ zamierila do dejiska stretnutia so severomacedónskym majstrom Vardarom 1961 Skopje. 

Jeden inkasovaný gól naviac môže mrzieť

Tento duel v rámci nadnárodnej SEHA Gazprom ligy sa uskutočnil desiateho februára podvečer.

Prešovskí hádzanári tohto súpera v prvom zápase nového ročníka zdolali 27:23. V druhom vystúpení A - skupiny tejto súťaže ale na prvý úspech nenadviazali.

Tatran prehral 24:29. Prešovčanov mrzel jediný gól navyše súpera, ktorý v konečnej bilancii tabuľke pri rovnosti bodov môže hrať v neprospech nahrávať sedemnásťnásobného slovenského majstra.

Pätica hráčov pricestovala za mužstvom vlakom  

Zo Skopje sa výprava prešovských hádzanárov presunula v sobotu jedenásteho letecky do Viedne a odtiaľ klubovým autobusom do Bratislavy.

Na druhý Tatran Prešov nastúpil popoludní na zápas slovenskej extraligy proti ŠKP Bratislava.

Zaujímavosťou bolo, že za mužstvom na toto stretnutie pricestovala pätica hráčov, ktorá absolvovala v Prešove sobotňajší zápas českej extraligy s Jičínom.

Keďže český súper odmietol iný termín zápasu, tak Tatran ho odohral s kombinovaným mužstvom vyskladaným vo väčšej miere z dorastencov klubu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Čupryna v izbe mrzol, v Bratislave čaroval Brazílčan. Prešov mal náročný program