Iuventa sa opäť teší z výhry. Vo finále pohára zdolala Dunajskú Stredu

Radosť hráčok Michaloviec po víťazstve v pohári po skončení zápasu finále Slovenského pohára žien medzi žien MŠK Iuventa Michalovce - HC DAC Dunajská Streda.
Radosť hráčok Michaloviec po víťazstve v pohári po skončení zápasu finále Slovenského pohára žien medzi žien MŠK Iuventa Michalovce - HC DAC Dunajská Streda. (Autor: TASR)
TASR|24. mar 2024 o 17:13

Dunajskostredčanky boli v pohárovom finále doteraz trikrát, vo všetkých prípadoch podľahli Iuvente.

Finále Slovenského pohára

MŠK Iuventa Michalovce - HC DAC Dunajská Streda 27:23 (15:8)

Najviac gólov: Radovičová 7/5, Kompaniecová 5, Wolingerová a Klučková po 4 - Iličová 5, Rajnohová 4, Desortová a Sáriová po 3

Rozhodovali: Haščíková, Kellnerová, vylúčenia: 6:4

ČK: 47. Krivokapičová (Iuventa)

7 m hody: 8/6 - 2/2

TRNAVA. Hádzanárky MŠK Iuventa Michalovce obhájili prvenstvo v Slovenskom pohári.

V nedeľnom finále v Trnave zdolali HC DAC Dunajská Streda 27:23 a na konte majú rekordných 14 trofejí v tejto súťaži. Hráčky DAC nezískali domáci pohár zatiaľ ani raz.

Iuventa triumfovala v Slovenskom pohári zakaždým od roku 2013, v sezóne 2020/2021 sa nehralo pre pandémiu koronavírusu.

Michalovce tak majú v historickej tabuľke víťazov SP o tri trofeje viac ako Duslo Šaľa.

VIDEO: Tréner Michaloviec hodnotí finále pohára

Zverenky trénera Petra Kostku sa už v tejto sezóne stali v predstihu šampiónkami nadnárodnej MOL ligy.

Dunajskostredčanky boli v pohárovom finále doteraz trikrát, vo všetkých prípadoch podľahli Iuvente.

Víťaz SP získal právo štartovať v Európskej lige 2024/2025. V prípade, že zároveň sa stane slovenským majstrom, tak toto právo prejde na zdolaného finalistu.

Účastníci finále si okrem pohára odniesli aj finančné odmeny - pre víťaza 1200 a pre neúspešného finalistu 700 eur, pripomenul portál slovakhandball.sk.

Hlasy po zápase

/zdroj: slovakhandball.sk/

Peter Kostka, tréner Iuventy Michalovce: "Po jasnom náskoku z prvého dejstva sme si to zdramatizovali, keď sme nedokázali ubrániť protismernú kľučku. Nevedeli sme sa už dostať do tempa. Mali sme však dostatočný náskok a vďaka dostatku skúseností sme si víťazstvo postrážili. Som za to rád a zároveň som hrdý na naše družstvo."

Silvia Priklerová, asistentka trénera Dunajskej Stredy: "Dá sa povedať, že toto finále sme si prehrali už v prvom polčase. Takto sa nehrá zápas o pohárovú trofej, z našej strany to bol v prvom dejstve odovzdaný výkon. Hrali sme veľmi odovzdane, ako keby sme ani neboli na palubovke. Po zmene strán sme chceli výsledok skorigovať. Náš výkon sme v druhom polčase vystupňovali. Zlepšili sme sa, ale vzhľadom na výrazný rozdiel to už nestačilo na obrat."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Iuventa sa opäť teší z výhry. Vo finále pohára zdolala Dunajskú Stredu