Gyömbér bude brániť Messiho, AS Rím čaká v Lige majstrov Barcelona

Hviezdy Barcelony Lionel Messi (vľavo) a Neymar.
Hviezdy Barcelony Lionel Messi (vľavo) a Neymar. (Autor: SITA/AP)
Sportnet|27. aug 2015 o 18:41

Gyömbér bude v tejto sezóne v AS Rím na hosťovaní, ktoré spečatili len pred týždňom.

MONAKO. Slovenský futbalový reprezentant a čerstvá posila talianskeho klubu AS Rím Norbert Gyömbér si v skupinovej fáze Ligy majstrov zahrá proti Lionelovi Messimu a ďalším hviezdam španielskeho majstra a obhajcu titulu FC Barcelona. Rozhodol o tom štvrtkový žreb.

Ďalšími súpermi Rimanov v E-skupine budú Leverkusen a BATE Borisov.

Dvadsaťtriročný defenzívny univerzál Gyömbér bude v tejto sezóne v AS Rím na hosťovaní z Catanie, ktoré kluby spečatili len pred týždňom.

Bayern proti Arsenalu

V A-skupine budú favoritmi na postup Paríž St. Germain a Real Madrid, v F-skupine sa stretnú Bayern Mníchov a Arsenal Londýn.

Žreb rozdelil kluby do ôsmich štvorčlenných skupín, v ktorých sa stretne každý s každým systémom doma-vonku. Platilo pritom tradičné pravidlo, že v skupine sa nemohli stretnúť kluby z rovnakej krajiny.

Z politických dôvodov sa nemohli stretnúť v jednej skupine ani kluby z Ruska a Ukrajiny.

Hlavná fáza sa začne 15. septembra. Do jarného osemfinále postúpia prvé dva tímy z každej skupiny, kluby z tretích miest sa presunú do jarného 16-finále Európskej ligy UEFA.

Žreb Ligy majstrov

A-skupina: Paríž St. Germain, Real Madrid, Šachtar Doneck, Malmö FF

B-skupina: PSV Eindhoven, Manchester United, CSKA Moskva, VfL Wolfsburg

C-skupina: Benfica Lisabon, Atlético Madrid, Galatasaray Istanbul, FC Astana

D-skupina: Juventus Turín, Manchester City, FC Sevilla, Borussia Mönchengladbach

E-skupina: FC Barcelona, Bayer Leverkusen, AS Rím, BATE Borisov

F-skupina: Bayern Mníchov, Arsenal Londýn, Olympiakos Pireus, Dinamo Záhreb

G-skupina: Chelsea Londýn, FC Porto, Dynamo Kyjev, Maccabi Tel Aviv

H-skupina: Zenit Petrohrad, FC Valencia, Olympique Lyon, KAA Gent

Reakcie:

Jerôme Boateng, obranca Bayernu: "Môžeme byť spokojní, mohlo to byť aj horšie. Vždy si užívame zápasy s Arsenalom, sú to vyrovnané a zaujímavé súboje. V Londýne sa nám darí."

Phillip Cocu, tréner PSV: "Je to ťažký žreb. Ale na druhej strane hráme s Manchestrom United a stretneme sa s Louisom van Gaalom a samozrejme Memphisom Depayom. CSKA a Wolfsburg sú tiež veľmi silní súperi. Bude to náročná úloha, ale pekné zápasy a veľká výzva."

Klaus Allofs, manažér VfL Wolfsburg: "Nie je nemožné postúpiť z tejto skupiny. Je ale mimoriadne ťažká. Budeme sa musieť poriadne zomknúť."

Olof Persson, asistent trénera Malmö: "Bude to zábava, že sa Zlatan vráti domov. Pre fanúšikov bude skvelé vidieť jeho i ďalšie hviezdy PSG. Myslím, že sa mu dostane privítania, aké si ´kráľ Malmö´ zaslúži."

Unai Emery, tréner FC Sevilla: "Toto je Liga majstrov. V jednej skupine zástupcovia Serie A, Premier League, La Ligy a Bundesligy. Skvelá a vzrušujúca skupina. Všetci budú chcieť postúpiť. Vamos Sevilla!"

Laurent Blanc, tréner PSG: "Boli tam v treťom a v štvrtom koši súperi, ktorým som sa chcel vyhnúť a podarilo sa. Mohlo to byť ešte oveľa horšie. Môžeme nás a Real Madrid považovať za favoritov, ale Šachtar a Malmö budú veľmi ťažkí súperi."

Emilio Butragueňo, riaditeľ Realu Madrid: "Ako pri každom žrebe, mohlo to byť lepšie aj horšie. Paríž ohromne vyrástol v posledných rokoch. Podpísal mnoho dobrých hráčov a zosilnel aj ako tím. Nemajú iba skvelú základnú jedenástku, ale aj skvelý celý tím. Bude to ťažké."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Gyömbér bude brániť Messiho, AS Rím čaká v Lige majstrov Barcelona