Nekorunovaná ruská cárovná jazdí tajným vlakom do vily, ktorú jej postavil Putin

Je veľa indícií, že prvou dámou Ruska je Alina Kabajevová.
Je veľa indícií, že prvou dámou Ruska je Alina Kabajevová. (Autor: Reuters)
Miloslav Šebela|3. mar 2023 o 08:00

Olympijská víťazka sa zo Švajčiarska presťahovala na Sibír.

BRATISLAVA. Fanúšikovia ju milovali. Tešila sa veľkej obľube. Má desiatky úspechov a titulov. Svetovou hviezdou bola od šestnástich rokov.  

„Keď vystupovala, bolo to akoby sa vznášala. Ako vtáci, ktorí lietajú vysoko. Priam sa zdá, že to musí byť nebezpečné. Lenže pre ňu to nebolo nič,“ hovorí trénerka Irina Vinerová-Usmanovová.

Alina Kabajevová bola svetovou hviezdou modernej gymnastiky. Získala všetky trofeje, ktoré mohla. Len majsterkou sveta bola deväťkrát.

Napriek úspešnej športovej kariére, a neskôr aj politickej, sa z verejného života postupne stiahla. Na verejnosti sa objavuje minimálne.

O jej osobnom živote existujú len dohady a indície. Všetky ju však spájajú s ruským prezidentom Vladimirom Putinom. Dokonca majú vraj spolu deti.

Putin je však na svoje súkromie výnimočne háklivý a chráni si ho. Možno až chorobne. Svoj osobný život pred verejnosťou skrýva. Nerád hovorí verejne aj o dvoch dcérach z predchádzajúceho manželstva, ktoré sa skončilo rozvodom. 

Keď vlani po začiatku vojny na Ukrajine Európska únia uvalila sankcie na ľudí z Putinovho okruhu, Kabajevová sa im vyhla. Formálne nemá nič s ruským prezidentom nič spoločné. S deťmi sa ukrývala v bezpečí a luxuse vo Švajčiarsku.

To sa však nepáčilo obyvateľom krajiny. Kabajevovú prirovnávali k Eve Braunovej, milenke Adolfa Hitlera a žiadali jej vyhostenie zo Švajčiarska. Posielali ju späť za svojim vodcom. 

Preto minulý rok rozbehli petíciu, aby švajčiarska vláda preverila právo bývalej gymnastky na pobyt v krajine.  

Cárov dar

Vo Švajčiarsku už čas netrávi. Odcestovala sama a presunula sa do Ruska. V stredu zverejnil ruský investigatívny web Proekt rozsiahlu reportáž, podľa ktorej sa nekorunovaná ruská cárovná ukrýva v luxusnom sídle vo Valdaji.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Ostatné športy»Nekorunovaná ruská cárovná jazdí tajným vlakom do vily, ktorú jej postavil Putin