Guzy okorenil reprezentačný debut dvomi gólmi

Vladimír Guzy. Košická spojka sa strelecky presadila aj v národnom tíme.
Vladimír Guzy. Košická spojka sa strelecky presadila aj v národnom tíme. (Autor: tasr)
Sportnet|30. dec 2010 o 00:00

Predposlednou hernou previerkou slovenských hádzanárov pred odchodom na januárový svetový šampionát vo Švédsku je dvojzápas s Alžírskom a začiatkom budúceho turnaj štyroch krajín v poľskej Gdyni.

Naši hádzanári vstúpili do záverečnej fázy prípravy v pozmenenej zostave, keď trénerovi Hesiterovi chýbali pre klubové povinnosti viacerí hráči. Na ich miesta povolal lodivod nováčikov, ktorí si svoje miesto zastali a výkonom potešili kormidelníka.

HLOHOVEC. Aj keď Z. Hesiterovi chýbali niektorí hráči základnej zostavy, predsa len družstvo od začiatku držalo liace prípravného duelu pevne v rukách a udržiavalo si niekoľko gólový náskok. Ten v druhom polčase narástol na desať gólov a Slováci vysokým víťazstvom 33:23 oplatili Alžírčanom z prvého vzájomného duelu.

Proti účastníkovi januárových MS nastúpili aj traja nováčikovia Strapko, Masica a Guzy, pričom posledne menovaná dvojica sa presadila aj strelecky. Solídne výkony v domácej extralige otvorili Vladovi Guzymu dvere do reprezentácie, s čím 21-ročná košická spojka ani nerátala.

"Musím priznať, že ma to príjemne potešilo a beriem to ako veľkú výzvu," povedal V. Guzy, ktorý v utorok absolvoval aj prvý reprezentačný štart v seniorskom drese, ktorý okorenil aj dvomi gólmi. "Do stretnutia som naskočil až v druhom polčase. Súboj mal trocha uvoľnenejšiu atmosféru, a hralo sa celkom dobre. Som rád, že som pri svojom štarte v repre dal aj gól, za ktorý som v šatni po zápase dostal aj patričnú odmenu od spoluhráčov," hovorí s úsmevom V. Guzy.

Hrou aj výkonom naznačil, že v budúcnosti by mohol patriť k platným hráčom reprezentácie. "Som rád, že môžem hrať aspoň v prípravných zápasoch. Do výberu som sa dostal neskoro, preto si nerobím veľké oči, aby som si mohol zahrať na blížiacom sa svetovom šampionáte. Ako som povedal, nominácia na tento dvojzápas s Alžírskom je pre mňa veľkou výzvou a budem sa snažiť hrať tak, aby som sa opäť dostal do niektorej z budúcich nominácií," dodal V. Guzy.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Guzy okorenil reprezentačný debut dvomi gólmi