Gulbis vyhral turnaj v Los Angeles

(Autor: SITA/AP)
TASR|1. aug 2011 o 08:10

Lotyšský tenista Ernests Gulbis vyhral druhý turnaj v tenisovej kariére.

LOS ANGELES. Lotyšský tenista Ernests Gulbis sa v noci na pondelok stal víťazom turnaja ATP Farmers Classic v Los Angeles. Vo finálovom stretnutí si poradil s najvyššie nasadeným domácim Mardym Fishom v troch setoch 5:7, 6:4, 6:4 a pripísal si druhé turnajové vavríny v kariére.

Do podujatia pritom 22-ročný hráč vstupoval po päťzápasovej šnúre prehier, no najmä vďaka skvelému podaniu sa mu za 2 hodiny a 43 minút podarilo zdolať deviatku svetového rebríčka. "Myslím, že mi tento úspech pridá na sebadôvere," vyhlásil a pokračoval: "Už som neveril, že môžem súperiť s najlepšími hráčmi planéty. Mardy je skvelým tenistom a to, že som ho zdolal, mi veľmi pomôže."

Na víťazstvo na okruhu ATP pritom čakal vyše dva mesiace, no nakoniec v Los Angeles dominoval - v piatich dueloch stratil iba dva sety a získal aj skalpy Belgičana Xaviera Malissa, či bývalého víťaza tohto turnaja Argentínčana Juana Martina del Potro. Odmenou mu bol nielen šek na 113.000 dolárov, ale aj posun v rebríčku z 84. na 57. miesto.

Informovala agentúra AP.

výsledok, finále: Ernests Gulbis (Lot.) - Mardy Fish (1-USA) 5:7, 6:4, 6:4

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Gulbis vyhral turnaj v Los Angeles