Goodenow to čoskoro zabalí, tvrdí Roenick

TASR|21. júl 2005 o 01:42

New York 21. júla (TASR) - Výkonný riaditeľ Hráčskej asociácie NHL (NHLPA) Bob Goodenow dlho nevydrží vo svojom kresle. Aspoň to tvrdí americký hokejový ...

New York 21. júla (TASR) - Výkonný riaditeľ Hráčskej asociácie NHL (NHLPA) Bob Goodenow dlho nevydrží vo svojom kresle. Aspoň to tvrdí americký hokejový útočník Jeremy Roenick, ktorý sa so svojimi názormi podelil v stredu s reportérmi kanadskej televízie TSN.

Podľa centra Philadelphie Flyers je šéf únie priamo zodpovedný za zrušenie uplynulej sezóny v zámorskej profilige a nevýhodnú kolektívnu zmluvu, ktorá bude obsahovať nevyhnutný platový strop. Práve o tomto kľúčovom bode ešte pred rokom Goodenow tvrdil, že ho nová dohoda obsahovať nebude. "Strop je niečím, čo on od samého štartu nefavorizoval. Som presvedčený, že v piatkovom hlasovaní sa hráči priklonia k otvoreniu súťaže, on následne odstúpi a nájde si nejakú inú prácu," vyhlásil Roenick.

Reprezentant USA na vlaňajšom Svetovom pohári a strieborný medailista zo ZOH 2002 sa nedávno vyjadril, že návrh novej kolektívnej zmluvy nie je pre hráčov ani trochu výhodný a viac-menej sa zhoduje s predstavami majiteľov klubov na začiatku rokovacieho procesu. "Najdôležitejšie ale je, že všetky rokovania konečne dospeli k otvoreniu štadiónov a opäť sa začne hrať. Mrzí ma len skutočnosť, že kompetentným osobám trvalo celý rok, kým dospeli k dohode," uviedol Roenick.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Goodenow to čoskoro zabalí, tvrdí Roenick