Good Angels v Miskolci zabrali skúsené hráčky

Z Maďarska priniesli dôležitú výhru. Prispela k nej aj Austrálčanka Allenová (vpravo).
Z Maďarska priniesli dôležitú výhru. Prispela k nej aj Austrálčanka Allenová (vpravo). (Autor: Judita Čermáková)
Patrik Fotta|2. dec 2016 o 00:00

Udržali si tak šancu na postup zo skupiny D.

KOŠICE. Basketbalistky Good Angels Košice dokázali uspieť na palubovke maďarského Miskolca, ktorý v Pohári FIBA zdolali 67:54 a udržali si tak šancu na postup zo skupiny D. Zverenky trénera Jankoviča čakajú už len zápasy na domácej pôde proti tureckému Yakin Dogu Istanbul (8. decembra) a gréckemu Olympiakosu (15. 12.).

V Miskolci nezačali košické basketbalistky najlepšie, keď domáce viedli po prvej štvrtine o štyri body. Žlto-modré však prebrali iniciatívu, otočili vývoj zápasu a do polčasu si vybudovali náskok o 11 bodov.

„Bolo to veľmi náročné, pretože my sme vedeli, že zápas sa nevyhrá sám. Mali sme v hlavách aj to, že sa tam pred nami vytrápili dva silné tímy, takže bolo cítiť určitú nervozitu a asi aj preto nebola prvá štvrtina z našej strany ideálna. Nebolo to síce až tak zlé, ale rozhodne sme nehrali tak, ako sme si predstavovali,“ povedal tréner Good Angels Peter Jankovič.

Zápas vyhral kolektív

V útoku potiahla Košičanky slovinská reprezentantka Teja Oblaková, ktorá zaznamenala 19 bodov (3 trojky). Darilo sa aj Žirkovej, Stehlíkovej a Allenovej, ktoré nastrieľali dvojciferný počet bodov.

„V tomto zápase by som nerád vyzdvihoval jednotlivé hráčky. Myslím si, že tento zápas vyhral kolektív. Každá jedna hráčka, ktorá prišla na palubovku, dala niečo tímu. Zdobilo nás to, čo sme chceli od začiatku sezóny, a teda kolektívna hra. Potvrdila sa aj šírka lavičky, keďže sme dokázali vyrotovať desať hráčok. Na druhej strane som rád, že tie, ktoré to mali potiahnuť v pravej chvíli, tak aj urobili a ukázali skúsenosti z ťažkých euroligových zápasov,“ uviedol Jankovič.

Úradujúci slovenský majster si dokázal v druhej polovici duelu udržať náskok, ktorým držal súpera na dištanc.

„Už druhá štvrtina bola z našej strany veľmi dobrá. Dobre sme bránili a dovolili sme im v prvom polčase len dva obranné doskoky. Dokázali sme hrať veľmi rýchlo dopredu, vytvárali sme si otvorené pozície, ktoré sme dokázali premieňať. Presne to, čo sme chceli splniť, sa nám podarilo a po tejto stránke sme teda veľmi spokojní.“

Víťazstvom s Istanbulom by si mohli pomôcť

Priamy súboj o postup zrejme zvedú žlto-modré v poslednom stretnutí s Olympiakosom, no predtým ich ešte doma čaká favorit skupiny turecký Yakin Dogu.

„Práve víťazstvo s Turkyňami by nám mohlo veľmi pomôcť. Pripravíme sa na nich najlepšie, ako budeme vedieť a len čo vycítime šancu, tak ju budeme chcieť využiť a pre nás by to bolo veľmi veľké víťazstvo. Dokázali by sme obrovskú silu nášho kolektívu a uľahčili by sme si prácu v poslednom zápase,“ skonštatoval Jankovič.

Košické basketbalistky zajtra cestujú do Poľska v rámci druhého turnaja Východoeurópskej ligy, kde si zmerajú sily s domácim Lublinom a lotyšskou Rigou.

„Budeme hrať proti dvom najsilnejším celkom našej skupiny. Nemyslím si, že pôjdeme v takej pozícii favorita, ako to bolo v prvom turnaji. Ja osobne som rád, že odohráme dva veľmi kvalitné duely, ktoré nám môžu len prospieť pred záverečnými a najdôležitejšími zápasmi v Pohári FIBA.“

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Good Angels v Miskolci zabrali skúsené hráčky