Good Angels porazili Šopron, pokračujú v Európskom pohári

(Autor: TASR/Milan Kapusta)
Sportnet|10. feb 2016 o 19:46

Na rozlúčku so skupinou elitnej Euroligy vyhrali basketbalistky Košíc nad maďarskými súperkami 81:53.

Na rozlúčku so skupinou elitnej Euroligy vyhrali basketbalistky Good Angels Košice nad maďarskými súperkami 81:53.

KOŠICE. Basketbalistky Good Angels Košice si vybojovali postup do štvrťfinále Európskeho pohára FIBA.

V súboji záverečného 14. kola skupinovej fázy Euroligy na domácej palubovke Košičanky presvedčivo zvíťazili nad súperkami z maďarského tímu Uniqa Šopron 81:53 (50:31).

Zverenky trénera Maroša Kováčika skončia skupinovú fázu A-skupiny EL s bilanciou 5 víťazstiev - 9 prehier na piatom alebo šiestom mieste, čo bude definitívne známe po večerných súbojoc.

Isté je, že košické hráčky vďaka novému formátu ženských súťaží zostávajú v hre v basketbalovej Európe a pokračovať budú v EP FIBA.

Súperky vo štvrťfinále európskej súťaže číslo 2 spoznajú počas štvrtkového žrebu (12.00 h). Štvrťfinále sa bude hrať na 2 zápasy systémom doma - vonku začiatkom marca. Z EP FIBA postúpili medzi najlepších 8 tímov Aluivent Miškolc (Maď.), Besiktas Istanbul (Tur.), Basket Landes (Fr.) a Sparta&k Moskovská oblasť (Rus.).

Krátky proces od úvodu

Košická smršť už v úvodných minútach naznačila, že v súboji o postup berú domáce basketbalistky len vysoké víťazstvo.

Po trojke Bálintovej na 7:0 vzal hosťujúci tréner prvýkrát oddychový čas, v 4. min bolo už 12:0 - po zakončení Oblakovej.

Hráčky Šoprona dosiahli prvý kôš z hry až po 7 minútach, Dubeiová znížila na 4:18. Po trojke Johnsonovej minútu pred koncom prvej štvrtina viedli Good Angels rozdielom 18 bodov (26:8).

Potom prišlo domáce uspokojenie a v 15. min mladá Srbka Crvendakičová znížila z pohľadu hostiek na 27:34. Koniec druhej štvrtiny bol opäť v réžii Košičaniek a najmä vďaka aktívnej Oblakovej narástol domáci náskok na 50:31.

Nástup 8:0 do druhého polčasu znamenal potvrdenie postupového trendu. Keďže košické hráčky aj zodpovedne mbránili, hostky dosiahli v III. štvrtine iba 6 bodov.

Za stavu 68:37 sa záverečná desaťminútovka už len dohrávala. Hráčky Šoprona ju vyhrali 16:13.

((a))

Hlasy po zápase

Maroš Kováčik, tréner Good Angels: "Sám som bol prekvapený, ako rýchlo sme stratili mentálny blok, o ktorom som pred zápasom rozprával. Do zápasu sme vstúpili veľmi koncentrovane. V druhej štvrtine sa súper dotiahol na sedem bodov, no inak odohrali dievčatá fantastický zápas. Najmä v individuálnej obrane hráčky podali zodpovedné výkony."

Zuzana Žirková, Good Angels: "Pred zápasom sme o tom veľmi nechceli hovoriť, no ukázalo sa, že máme jednoznačne lepší tím. Som rada, že sme to potvrdili aj na palubovke. Myslím si, že výsledok zodpovedá našej hre."

Romana Stehlíková, Good Angels: "Nebolo to jednoduché víťazstvo, no sme zaň rady. Dôležité boli už prvé minúty, v ktorých sme po rýchlych protiútokoch viedli 9:0. To bola hneď na začiatku veľká psychická výhoda. Súperky hrali presne to, čo sme od nich očakávali. Neskôr sme už nešli do súbojov naplno a snažili sme sa viac si užiť ten zápas."

Teja Oblaková, rozohrávačka Good Angels Košice: "Rozhodol náš vydarený úvod zápasu a potom sa nám už hralo lepšie. Splnili sme cieľ - postup do Pohára FIBA, preto môžeme byť spokojné."

Daniel Jendrichovský, generálny manažér Good Angels Košice: "Cieľ sme splnili, hoci táto euroligová sezóna sa vyvíjala všelijako. Dosiahli sme päť postupových víťazstiev, hoci v kútiku srdca som veril v šesť. Nám sa teraz akoby začína nová sezóna a urobíme všetko, aby sme neskončili hneď v prvom vyraďovacom kole Pohára FIBA. Čo sa týka štvrtkového žrebu, beriem ktoréhokoľvek súpera okrem francúzskeho Bourges. Pri našom šťastí na tento tím ho však zrejme dostaneme..."

((b))

Štatistika

Good Angels Košice - Uniqa Šopron 81:53 (28:13,22:18, 18:6, 13:16)

Zostava a body Košíc: Oblaková 18, Langhornová 16 (9 doskokov), Kupčíková 6, Bálintová 3, Jurčenková 4,(Johnsonová 18, Stehlíková 11, Žirková 5, Janoščíková 0, Blanárová 0)

Najviac bodov Šoprona: Krnjičová 14, Lelasová 11, Ciglarová 10.

TH: 6/5 - 16/14, trojky: 9 - 3, fauly: 23 - 15, rozhodovali: Denkovski (Maced.), Cekov (Bulh.) a Kralj (BaH), 1 800 divákov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Good Angels porazili Šopron, pokračujú v Európskom pohári