Good Angels môžu napodobniť v eurolige Ružomberok

(Autor: TASR)
Tomáš Prokop|25. jan 2013 o 16:31

Košičanky môžu napodobniť Ružomberok a stať sa druhým slovenským tímom, ktorý vyhrá skupinu Európskej ligy.

BRATISLAVA. Košické basketbalistky pokračujú v najlepšej euroligovej sezóne. Víťazstvom 78:67 na palubovke silného Schia sa dotiahli na čelo skupiny. Majú tak stále šancu základnú časť vyhrať, keď doteraz uspeli v ôsmich z desiatich zápasov.

Skupinu vyhrať sa podarilo v minulosti len Ružomberku v roku 1999, keď výborný rok zakončil prvým z dvoch triumfov v Európskej lige.

V play off začnú doma

Košičanky si výhrou v Taliansku definitívne zabezpečili výhodu domáceho prostredia v play off. „Som spokojný, že sme od druhej štvrtiny jasne ukázali, že kvalita je na našej strane. Bolo vidno, že medzi Schiom a nami je obrovský rozdiel najmä v kolektívnom poňatí hry,“ povedal manažér Daniel Jendrichovský, ktorý bol pred zápasom vo vyhláseniach o tom či je jeho tím favorit ešte opatrný.

„V Schiu sme ukázali, že právom nás označujú medzi štyri najlepšie tímy.“ Good Angels môžu v tomto ročníku zlepšiť svoj najlepší výsledok v eurolige z roku 2010, keď postúpili medzi osem najlepších tímov súťaže.

Silná lavička

Košice čaká budúcu stredu ťažký zápas proti Fenerbahce, s ktorým majú rovnakú bilanciu. V Turecku prehrali tesne 91:93. „Trúfame si na nich. Oni majú skvelú základnú päťku, ale myslím si, že tréner ich vyťažuje až príliš. Naša rotácia je oveľa lepšia,“ dodal manažér. Jeho slová potvrdil aj posledný zápas, keď lavička Good Angels nastrieľala 35 bodov, zatiaľ čo Schio len dva.

Košice čakajú v skupine ešte dva zápasy. Okrem Fenerbahce aj posledný duel na palubovke rumunského Targovišťa. „Je super, že už máme nahrané. Ďalšou výhrou sa však môžeme vyhnúť v play off ťažkým súperom ako Krakov či Nadežda Orenburg.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Good Angels môžu napodobniť v eurolige Ružomberok