Good Angels delí jediný krok od postupu

Petra Kulichová. Verí, že Košice vyhrajú aj v Španielsku.
Petra Kulichová. Verí, že Košice vyhrajú aj v Španielsku. (Autor: Veronika Janušková)
Sportnet|21. feb 2013 o 00:00

Na päťdesiat percent sú basketbalistky Good Angels Košice vo Final Eight.

Prvý zápas play-off Euroligy zvládli žlto–modré veľmi dobre. Salamancu v Infiniti aréne zdolali 82:68 a teraz majú možnosť sériu ukončiť už v piatok v Španielsku. Ak by náš majster uspel aj v Salamance, po prvý raz v histórii sa v Eurolige dostane do elitnej osmičky a zahrá si na finálovom turnaji v Jekaterinburgu.

KOŠICE. Úvodný duel so Salamancou mali basketbalistky Good Angels pod kontrolou od začiatku až do konca.

Na vstup do play-off boli Košičanky pripravené veľmi dobre, aj preto doma spravili dôležitý krok k vytúženému postupu na finálový turnaj Euroligy v Jekaterinburgu.

„Do zápasu sme vstúpili tak, ako sme chceli. Vytvorili sme si náskok, a tým sa stretnutie rozhodlo. Keď začneme dobre, tak sa nám hrá ľahšie, produkujeme našu hru. Myslím si, že sme dobre bránili a aj to prispelo k výhre,“ spokojná bola pivotka Good Angels Košice Petra Kulichová po prvom zápase play-off, ktorý jej tím vyhral 82:68.

„Povedali sme si v šatni, že musíme hrať tak, ako to my vieme. Od prvej sekundy sme to aj dokazovali. A hoci išlo o ťažký zápas, vyhrali sme ho o 14 bodov.“

Hrali si svoje

Žlto–modré mali počas stretnutia aj slabšie chvíle, ale ani tie ich nerozhádzali. Súpera držali na dištanc a hoci dal v závere prvého polčasu trojku súčasne s klaksónom, neumožnili Salamance vymazať svoj náskok.

„Ak dá družstvo kôš do šatne, tak to hráčky nabudí. Ale my sme vstúpili do druhého polčasu tak, ako sme si povedali. Hrali sme si svoje, postrážili sme si ďalšie trojkové pokusy súpera,“ uviedla česká legionárka, ktorú potešilo, že okrem výsledku mohli divákov pobaviť aj peknými akciami.

Zdvihli si sebavedomie

Jedno jediné víťazstvo delí nášho šampióna od postupu. Má dva pokusy na to, aby cez španielsky klub prešiel do Final Eight. Už zajtra večer sa predstaví Salamance.

„Vyhrali sme prvú partiu, zdvihli si tak sebavedomie. Na Salamancu si budeme veriť aj v Španielsku. Určite chceme uspieť už v piatok. Vieme, že nás čaká búrlivé prostredie, poženú ich fanúšikovia, nebude to ľahké, ale som optimista. Už aj preto, že Salamanca už musí, ak my do toho pôjdeme tak, ako sme začali doma, to víťazstvo tam urveme. Súper bude nervóznejší, to bude naše plus,“ presvedčená je P. Kulichová.



Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Good Angels delí jediný krok od postupu