Gončar i Kubina si v arbitráži vylepšili svoje príjmy

SITA|4. aug 2004 o 10:11

TORONTO 4. augusta (SITA) - Arbitráž NHL v Toronte prisúdila ruskému obrancovi Sergejovi Gončarovi a českému bekovi Pavlovi Kubinovi nové kontrakty. O viac ako 51% si oproti uplynulej sezóne polepší Gončar.

Tridsaťročný zadák Boston Bruins mal v ročníku 2003/04 príjem 3,65 milióna dolárov, v tom nasledujúcom bude zarábať 5,5 milióna. Boston získal Gončara v marci v rámci výmeny s Washingtonom. Generálny manažér Bruins Mike O´Connell po oznámení výroku arbitrážneho súdu uviedol, že medvede s verdiktom arbitráže súhlasia. "Sergej je jedným z najofenzívnejších obrancov. Myslím, že je to spravodlivá suma. Chceme ho mať aj naďalej v našom tíme," povedal O´Connell. Gončar odohral v základnej časti NHL 669 stretnutí, v ktorých strelil 148 gólov a pridal 277 asistencií. V sezóne 1998/99, keď sa do siete trafil 21-krát, sa stal prvým ruským obrancom s viac ako 20 gólmi v jednom ročníku. Arbitrážne konanie medzi Gončarom a Bostonom bolo prvým súdom v tohtoročnom lete a uskutočnilo sa v nedeľu. Sudca oznámil výrok až o dva dni neskôr.

Víťazovi Stanleyho pohára Kubinovi prisúdila arbitráž dvojročný kontrakt na 6,5 milióna dolárov. Vedenie Tampy Bay pôvodne ponúkalo 27-ročnému Čechovi trojročnú zmluvu na 9 miliónov dolárov, Kubina však žiadal 3,7 milióna na sezónu. Podľa výroku arbitráže dostane skúsený obranca v ročníku 2004/05 sumu 3,1 milióna a o rok neskôr 3,4 milióna dolárov. V uplynulej sezóne zarobil 2,5 milióna USD.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Gončar i Kubina si v arbitráži vylepšili svoje príjmy