Gólový návrat Stanislava Danka

Nastúpili po dlhodobej pauze. Stanislav Danko (vľavo) a Jozef-Šimon Turík sú späť.
Nastúpili po dlhodobej pauze. Stanislav Danko (vľavo) a Jozef-Šimon Turík sú späť. (Autor: Róbert Andrejov)
Róbert Andrejov|29. mar 2016 o 00:00

Tréner Griga je rád, že takýto zápas odohrali. Danko chce už mužstvu pomôcť aj v ligových dueloch.

MICHALOVCE. Vo veľkonočný piatok, počas ligovej prestávky, si futbalisti MFK Zemplín Michalovce odskočili k našim južným susedom, kde odohrali priateľský zápas s Kisvárdou.

Na pôde účastníka druhej najvyššej maďarskej súťaže si zaknihovali nerozhodný výsledok 1:1, keď na 
otvárací gól Stanislava Danka zo 7. minúty odpovedal o deväť minút neskôr domáci Gergely Délczeg.

Dobrá úroveň

Michalovský lodivod Stanislav Griga nezobral do Maďarska viacerých hráčov, ktorí stabilne hrávajú v lige. Voľno dostali Marián Kelemen, Tomáš Sedlák, Aliaksandr Sviarchynski, Marcos Calero Perez či Nikola Lukič.

K dispozícii nemal ani dvojicu Matúš Kira – Milan Šimčák, ktorí v rámci striedavého štartu nastúpili v sobotu za košickú Lokomotívu v Rimavskej Sobote. Naopak, šancu dal prevažne tým, ktorí veľa príležitostí nedo-stávajú, tak ako aj avizoval.

„Chceli sme vidieť v akcii uzdravených Stanislava Danka s Jozefom-Šimonom Turíkom či Grékov Kyriakosa Savvidisa a Panagiotisa Deligiannidisa, ktorí pribudli do kádra tesne pred štartom jari. Takisto Lukáš Tóth nehral 
dlhšie a po dlhšom čase absolvoval 90 minút aj Filip Serečin. Vyskúšali sme si tiež hráčov na iných postoch, napríklad Jakub Grič hral stopéra a Oliver Podhorin na kraji obrany. Pre všetkých bolo dôležité, že odohrali celý zápas, tréning im to nikdy nenahradí,“ skonštatoval kouč žlto-modrých, ktorý bol veľmi rád, že takýto duel mužstvo absolvovalo.

„Jeho úroveň bola dobrá, hrali sme na kvalitnom ihrisku, ktoré sa s naším nedá porovnať. Oplatilo sa tam vycestovať. Som spokojný, účel to splnilo.“

Danko a Turík prvýkrát nastúpili po dlhodobej maródke a hneď odohrali celý zápas.

„Pre Turíkov chrbát to bol ozaj zaťažkávací test. Deň po zápase s nami ani netrénoval, lebo ho ešte cítil. Mužstvu má čo dať, takisto aj Danko. Keď sa vrátia, pre našu ofenzívu to bude veľká pomoc,“ povedal Griga.

A čo grécki legionári?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Gólový návrat Stanislava Danka