Gólovú chudobu v derby ukončili až nájazdy

Ľuboš Bartečko útočník Popradu, bráni ho Juraj Cebák, obranca Košíc.
Ľuboš Bartečko útočník Popradu, bráni ho Juraj Cebák, obranca Košíc. (Autor: tasr)
Sportnet|29. sep 2014 o 00:00

Košice ani Poprad svojou hrou divákov v Steel aréne nenadchli.

Košice ani Poprad svojou hrou divákov v Steel aréne nenadchli, keďže na oboch stranách dominovali obrany a pozorní brankári. Zápas ponúkol len minimum vyložených šancí, ktoré obvykle stroskotali na nepresnosti pri spracovaní nahrávok.

KOŠICE. Na druhej strane brankári predviedli viacero úspešných zákrokov, vďaka ktorým svietil na ukazovateli po troch tretinách bezgólový stav.

Keďže ani 5-minútové predĺženie gól neprinieslo, rozhodnúť sa muselo v nájazdoch. V nich jasne dominovali hokejisti spod Tatier, ktorí premenili všetky tri pokusy zatiaľ čo oceliari len jeden.

Na košických hráčoch bolo vidno miernu únavu, keďže počas týždňa absolvovali náročný zápas vo Fínsku a po návrate domov ich čakala dlhá cesta na Záhorie, kde zaknihovali už 800. výhru v našej najvyššej lige.

„Myslím si, že v určitých fázach zápasu padala na chalanov únava. Poprad sem prišiel hrať dobrú defenzívnu taktiku a my sme sa len veľmi ťažko presadzovali. Nepamätám sa, kedy naposledy sme mali len trinásť striel v domácom zápase,“ povedal po prehre sklamaný brankár Hylák.

Zaujímavá výmena brankárov pred nájazdmi

Hlavný tréner košického tímu Anton Tomko spravil pred nájazdmi zaujímavú brankársku rošádu. Namiesto Hyláka, ktorý odchytal celý zápas, dal dôveru popradskému odchovancovi Marcelovi Melicherčíkovi.

„Vychádzali sme z toho, že Marcel pozná veľmi dobre súperových hráčov a tí by mohli byť zneistení. Napokon nám to nevyšlo, keďže svoje nájazdy zvládli vynikajúco,“ prezradil Tomko.

Rovnaký názor mal aj brankár Hylák, ktorý vnímal výmenu ako trénerove rozhodnutie s pokusom o zaskočenie súpera.

„Chalani z Popradu predviedli veľmi pekné nájazdy, bohužiaľ pre nás. Zatiaľ sme v riadnej hracej dobe ešte neprehrali, čo je pozitívne, no sezóna je ešte dlhá a nás môže len tešiť, že sa pohybujeme na špici tabuľky,“ skonštatoval Hylák.

Kostúr: Košičania hrali na krásu

Na výhre hostí sa značnou mierou podieľal brankár Matúš Kostúr, ktorý síce v riadnom hracom čase veľa práce nemal, no v nájazdoch doviedol svoj tím k víťazstvu.

„Čakal som, že Košičania budú viac nahadzovať puky a strieľať z diaľky. Oni sa snažili hrať až príliš na krásu a vykombinovať to až do prázdnej brány.“

Popradskému brankárovi pripomínal duel svojim priebehom play-off, nakoľko v ňom jasne dominovali obrany a taktické pojatie hry.

„Bolo dôležité kto dá prvý gól. Jedna alebo druhá strana by potom musela viac otvoriť hru, ale tým že to nepadlo sa čakalo až na predĺženie a potom nájazdy, v ktorých sme boli úspešní. Chalanom sa chcem poďakovať, ono sa to potom už ľahšie chytá, keď dajú tri góly,“ povedal Kostúr.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Gólovú chudobu v derby ukončili až nájazdy