Gól číslo 9: Lišiacke kúsky Weissa či Kroosa? Aj on skóroval priamo z rohu

Patrik Ihnát (s loptou).
Patrik Ihnát (s loptou). (Autor: archív P.I.)
Daniel Dedina|3. jan 2023 o 07:00

Patrik Ihnát z FK Tatran Zámutov kandiduje v súťaži Gól roka 2022.

ZÁMUTOV. Hoci konkurencia bola obrovská, miesto v najlepšej desiatke mu neušlo. A plným právom.

O Gól roka 2022 sa uchádza aj parádny zásah Patrika Ihnáta z FK Tatran Zámutov, ktorý v októbrovom šlágri VI. ligy Vihorlatsko-dukelskej VsFZ proti Kamenici nad Cirochou (3:1) skóroval priamo z rohového kopu.

Loptu poslal do šestnástky tak razantne a presne, že skončila vo vzdialenejšej šibenici hosťujúcej brány.

Najkrajší? Asi áno. Určite

„Veľmi ma to potešilo a prekvapilo, nečakal som to. Som šťastný a vážim si to,“ netají Ihnát, ktorý sa o prieniku do finálovej desiatky dozvedel od nás.

Vyvrcholenie ankety si nenechá ujsť, ale berie to s nadhľadom. „Až tak to neprežívam, nerobím si veľké nádeje. Nečakal som takú odozvu, aká sa strhla. Už miesto v top desiatke je pekné, nie každému sa to podarí,“ skonštatoval.

Pri otázke, či ide o jeho najkrajší gól v doterajšej kariére, sa na chvíľu zamyslel.

VIDEO: Gól Patrika Ihnáta proti Kamenici nad Cirochou

„Asi áno. Dal som už veľa gólov z priamych kopov, z rohu som sa presadil aj predtým. To sa málokomu podarí a ja som už takto dal tri alebo štyri góly. Tento bol nielen pekný, ale aj dôležitý,“ vravel.

„Išlo o súboj prvého s druhým, bol to napínavý zápas, v ktorom sme prehrávali. Tento moment nás vrátil do hry a nakoniec sme výsledok otočili. A keď sa teraz dostal v ankete do finále, tak sa určite stane mojim najkrajším gólom,“ mal už v tom jasno.

Center zapadol ideálne do brány

Patrik Ihnát aj s odstupom času potvrdil, že nešiel vyslovene za gólom. Jeho zámerom v danej situácii bolo centrovať pred bránu.

„Chcel som to dať na zadnú žrď, so smerom na bránu. Máme v tíme dostatok vysokých hráčov a viacero gólov sme dali zo štandardiek. Ak to dobre kopnete a máte troch-štyroch vyšších hráčov, ktorí vedia, kam sa postaviť, tak na tejto úrovni je dosť veľká šanca, že dáte gól,“ hovorí 29-ročný odchovanec Vranova nad Topľou.

„Na to som sa spoliehal aj pri tejto situácii. Jeden zo spoluhráčov chodí na zadnú žrď, bol tam aj v tomto prípade, ale lopta šlo trochu vyššie a zapadla do brány,“ opísal svoju výstavnú trefu.

Futbaloví priaznivci majú v živej pamäti husársky kúsok Vladimíra Weissa ml., ktorý gólom priamo z rohu zabezpečil Slovanu Bratislava v úvode sezóny postup v predkole Ligy majstrov. Ihnát netají, že inšpiráciu čerpá aj vo vrcholovom futbale.

„Aj Toni Kroos z Realu Madrid dal v španielskom Superpohári pekný gól z rohu Valencii. Jasné, snažím si niečo zobrať aj z veľkého futbalu. To isté platí v prípade hráčov zo slovenskej ligy. Netrénujeme síce vrcholovo, ale rád sa o niečo také pokúsim,“ netají šikovný stredný záložník.

Tatranu Zámutov patrí po jeseni prvé miesto, na čele má dvojbodový náskok. Pomýšľa mužstvo spod Slanských vrchov na postup?

„Chceme najmä vyhrať súťaž. Sme dobrá partia, ale ešte je pred nami jarná časť. Aj v minulej sezóne sme to mali dobre rozbehnuté, ale jar nám nevyšla. Vyhrať súťaž je aj moja osobná túžba. Ak sa nám to podarí, rozhodnutie, či sa pôjde vyššie alebo zostane klub v rovnakej súťaži, bude na funkcionároch a manažérovi,“ dodal kandidát na Gól roka 2022.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Gól číslo 9: Lišiacke kúsky Weissa či Kroosa? Aj on skóroval priamo z rohu