Gól číslo 1: Vedel, čo ide urobiť. Uchvátil gólom a prestúpil k bývalému druholigistovi

Dávid Hrubjak.
Dávid Hrubjak. (Autor: archív DH)
Michal Šášky|26. dec 2022 o 07:00

Dávid Hrubjak z Oravskej Polhory kandiduje v súťaži Gól roka 2022.

ORAVSKÁ POLHORA. V hlave mal jasný plán. Rozbehol sa, ideálne trafil loptu a prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste. Múr aj brankára.

Mladý futbalista Dávid Hrubjak sa v máji postaral o parádnu strelu z priameho kopu. Sedem minút pred koncom zaznamenal víťazný gól. Oravská Polhora napokon zdolala Klin 3:1.

O polroka neskôr súťaží o priazeň medzi desiatkou najkrajších zásahov v ankete Gól roka v amatérskych súťažiach.

(Možno) najkrajší v kariére

Jeho gól vtedy obletel sociálne siete. Aj keď išlo len o zápas šiestej ligy medzi dvomi obcami na Orave, takýto parádny zásah nevidieť často ani vo vyšších ligách.

„Od prvého momentu som vedel, že chcem ísť do toho silou. Nemal som predstavu, že by som to išiel zahrať technicky, točiť loptu, alebo niečo podobné. Ako som si to premietol v hlave, tak sa mi to napokon aj podarilo v skutočnosti,“ spomína si Dávid Hrubjak.

VIDEO: Gól Dávida Hrubjaka za Oravskú Polhoru

Dvadsaťročný stredopoliar je rodákom z Oravskej Polhory, niekoľko rokov strávil ako mládežník v Námestove. Na konte má už desiatky gólov.

„Či bol tento najkrajší?“ zamyslel sa. „Spomínam si na viaceré pekné góly, ale asi žiadny nebol až takýto výstavný. A teda, samému by mi nenapadlo, že sa dostane až do ankety o Gól roka.“

V máji v rozhovore pre Futbalnet poznamenal, že dúfa v záchranu. „A to sa podarilo. Aj keď teda reorganizácia zmenila našu šiestu ligu na oficiálne siedmu. Ale náš cieľ vyšiel. Hoci sme nemali za sebou najlepšiu sezónu, môžeme byť spokojní,“ tvrdí.

Kapitán Oravskej Polhory Andrej Hrubjak je jeho bratom. „Je super, že sme si konečne mohli zahrať spolu. Keďže je medzi nami trojročný rozdiel, nestretli sme sa ani v žiackej, ani v dorasteneckej kategórii.“

V lete prestúpil

Od novej sezóny už znova spoluhráčmi nie sú. Dávid sa posunul o štyri levely vyššie, do tretej najvyššej súťaže. Námestovo pritom ešte vlani hralo celoslovenskú druhú ligu.

„Ten rozdiel je veľký a je cítiť. Navyše, keď som popri vysokej škole nestíhal všetky tréningy, niekedy som na ihrisku nevládal a zaostával,“ priznáva defenzívny stredopoliar.

V tretej lige si na jeseň pripísal dokopy 350 minút. Ďalšiu zmenu dresu ale neplánuje.

„Samozrejme, že by som rád hral viac a časom by som sa určite nebránil ani vyššej súťaži, ale futbalová kariéra nie je moja priorita číslo jeden. Rád budem hrávať popri civilnom zamestnaní, pre zábavu,“ uznal a sebakriticky zhodnotil: 

„Momentálne cítim, že na tretiu ligu nemám, ale do jarnej časti na sebe chcem popracovať. Už letná príprava mi dala veľa. Chcem sa zakusnúť do tréningov počas zimy, aby som bol pripravený, pomohol tímu a sám sa lepšie prezentoval. 

Dostal som na jeseň párkrát príležitosť a teraz to chcem trénerovi a tímu vrátiť,“ poznamenal odhodlane študent Žilinskej univerzity odboru počítačové konštruovanie a simulácie.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Gól číslo 1: Vedel, čo ide urobiť. Uchvátil gólom a prestúpil k bývalému druholigistovi