Gól roka 7: Nechýbalo veľa a vôbec by nehral. Je to náplasť za všetky útrapy

Ľubomír Hlivák.
Ľubomír Hlivák. (Autor: archív Ľ.H.)
Daniel Dedina|31. dec 2021 o 09:00

Predstavujeme kandidáta na Gól roka 2021 číslo sedem.

BUDKOVCE. Jeho vášeň pre futbal je obdivuhodná. V pravom kolene mu chýba predný skrížený väz, v ľavom mu robili plastiku.

„Som rád, že hrám, aj keď lekári mi to neodporúčajú. Nie je to už mojej strany nič extra, beriem to ako koníček,“ priznal Ľubomír Hlivák, hráč štvrtoligistu OŠK Budkovce.

Skúsený 32-ročný futbalista môže dosiahnuť významný míľnik svojej kariéry. Jeho parádna strela do vinkla ašpiruje na ocenenie Gól roka.

Neplánovaná a spontánna oslava

„Neviem, či to bol môj životný zásah. Ale určite jeden z najkrajších. A najmä trojbodový,“ vravel Hlivák o góle, ktorým v závere zápasu zabezpečil Budkovciam výhru na ihrisku dovtedy stopercentných Sokolian.

Loptu si sám vybojoval, následne preukázal rozum, pohotovosť i úžasnú presnosť. Výstavnú trefu v eufórii oslávil kotrmelcom. „Bolo to neplánované a spontánne,“ poznamenal. 

Nechýbalo pritom veľa a v zápase vôbec nemusel nastúpiť.

„Môj brat sa ženil a kvôli protipandemickým opatreniam sme mali trojdňovú svadbu namiesto jednodňovej. Cítil som sa poriadne nevyspatý,“ vysvetľoval.

Gól Ľubomíra Hliváka v zápase Sokoľany - Budkovce (zdroj: futbalnet)

Láka to viac než veľké tímy

„Som veľmi milo prekvapený. Je to super,“ zareagoval Hlivák na zaradenie do finálovej desiatky ankety Gól roka.

Teší ho aj priebežné postavenie Budkoviec v tabuľke IV. ligy Juh VsFZ, mužstvo zo Zemplína zimuje na siedmej priečke. Keďže cenou pre celkového víťaza ankety je sada dresov s kompletným príslušenstvom, dá sa predpokladať, že ho v hlasovaní podporia aj spoluhráči.

 „Pred Vianocami sme mali menšie posedenie, na ktorom som im spomenul, aby za mňa hlasovali. Po zverejnení mien sa mi niektorí ľudia začali sami ozývať, že mi poslali svoj hlas,“ prezradil.

Konkurencia je mimoriadne silná. V ponuke zostali už len absolútne najkrajšie góly.

„Videl som aj širšiu nomináciu, v ktorej figurovalo 32 gólov. Je veľmi fajn, že robíte takúto anketu aj pre nižšie súťaže. Propagácia prostredníctvom záberov a videí zo všetkých zápasov znamená pre amatérsky šport posun vpred. Ľudia si to niekedy pozrú radšej ako veľké mužstvá v televízii,“ vyhlásil Hlivák, ktorý sa v uplynulých rokoch podieľal na napredovaní Slávie TU Košice.  

Bral by triumf v ankete ako náplasť za všetky zranenia, ktorými si prešiel? „Určite by to bolo pohladenie duše. Každý úspech poteší,“ dodal.

Videá všetkých gólov TOP 10 a hlasovanie za najkrajší nájdete TU

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Gól roka 7: Nechýbalo veľa a vôbec by nehral. Je to náplasť za všetky útrapy