Giraltovce inkasovali doma od Vyšného Opátskeho štyri góly

Sportnet|23. sep 2015 o 00:00

V 9. kole 3. ligy takú utŕžili futbalisti Giraltoviec facku v súperení s Vyšným Opátskym.

Dostať doma štyri góly je veľmi nepríjemná facka. V 9. kole 3. ligy takú utŕžili futbalisti Giraltoviec v súperení s Vyšným Opátskym. Zápas, ktorý mal byť podľa papierových predpokladov vyrovnaný, sa skončil jednoznačne pre hostí.

GIRALTOVCE. Zdá sa, že sa opakuje situácia z jarnej časti minulej sezóny, keď hráči MFK Slovan boli tiež výsledkovo ako na hojdačke.

Aktuálne zápolenia začali síce výhrou v Prešove s juniormi, no potom ich v domácom vystúpení rozdielom triedy schladil Stropkov. Tak sa začala séria troch duelov bez plného zisku, na ktorú zase nadviazali tri duely s víťazstvom.

V predminulom kole zverenci trénera Vladimíra Rusnáka tesne nepochodili v Lipanoch a na neúspech nechtiac nadviazali v 9. kole ďalším výpraskom pred svojimi fanúšikmi.

„Nepamätám si, kedy naposledy som na našom ihrisku inkasoval štyri góly,“ poznamenal smutne skúsený brankár Peter Štefánik a sám nevedel presne definovať príčiny.

Bolo to jednak v niektorých kľúčových momentoch, ktoré lepšie vyšli V. Opátskemu, ale i v tom, že v radoch Giraltovčanov zahaprovala morálka, oduševnenie, prišla poddajnosť a chaos.

Šikovný súper

Celok z Košíc sa predstavil hlavne ako disciplinovanejší a futbalovo vyspelejší, pričom vynikli viacerí hráči. Má nielen osvedčených matadorov, čo na treťoligových trávnikoch už všeličo zažili, ale i hráčov z FC VSS. Blysol sa hlavne Trebuňák, autor dvoch zásahov.

„Do prestávky sme nehrali zle, ale bolo to také opatrné, vyčkávali sme. Hostia boli kombinačne výborní, my sme sa na nich len pozerali, ako si prihrávajú. Zlom nastal po zmene strán a druhom góle, potom sme sa rozsypali, už to nefungovalo v žiadnej činnosti, ani v našej defenzíve.“

Už v prvom polčase V. Opátske naznačilo svoje ambície, malo možnosti, ale prvú polhodinu si ešte domáci udržali čisté konto aj zásluhou svojho gólmana. Do tretice však prišiel prvý úder.

„Bol tam však podľa mňa faul na Vojtu, následne prišiel center pred bránu, loptu sme odkopli, lenže zmocnil sa jej protihráč a zakončil,“ uviedol P. Štefánik, ktorý hovoril spoluhráčom pred stretnutím, že treba prežiť úvod, lebo ten nebýva v podaní Giraltoviec vydarený.

Domácich nepriaznivý stav nepoložil a tesne pred pauzou Verčimák po dlhej prihrávke a pohotovom spracovaní umiestnenou strelou vyrovnal.

Zopakovala sa jar

Spravidla mužstvo, ktoré dá gól do šatne, sa dokáže zmobilizovať, nakopnúť.

„V šatni bola dobrá nálada, burcovali sme sa a hovorili, že po prestávke to otočíme, lenže nikto nepredpokladal, aký skrat nastane. Inkasovali sme druhý, tretí, štvrtý gól a v duchu som si len želal, aby to nebol hanebný debakel. Naša hra bola bezmyšlienkovitá, chaotická.“

Ďalším dôležitým momentom bolo, že Verčimák sa ocitol vo vyloženej možnosti za stavu 1:1, ale už mu to tam nepadlo. To naštartovalo hostí, ktorí onedlho v priebehu dvoch minút dva razy skórovali.

V závere ešte Kočiš videl červenú kartu a len umocnil giraltovskú pohromu korunovanú štvrtou loptou v sieti.

Určite sa však na výkone negatívne nepodpísala predošlá porážka v Lipanoch.

„Škoda jej, lebo už sme sa dostávali do pohody, lenže vtedy sme doplatili na smolu a hrubú chybu. Pritom práve druhý polčas nám vtedy lepšie vyznel, nie ako teraz, keď sme to úplne spackali. Nepotiahli sme to ani my, skúsení, ani mladí.“

Tréner upozorňoval zverencov, že to bude jeden z najťažších zápasov do konca jesene a vypichol rovnako nebezpečných hráčov súpera (Turczyk, Bandžuch), no predsa si to Giraltovčania neustrážili.

Takže sa pritrafilo ďalšie zaváhanie na svojej pôde, ale určite to nesúvisí s tým, že MFK Slovan hrá od tejto sezóny svoje stretnutia v sobotu.

Ozaj, prejavuje sa to nejako na návštevnosti? „Nepovedal by som, že chodí viac ľudí, ale mladým to viac vyhovuje, keď sa nehrá v nedeľu,“ dodal P. Štefánik.

Giraltovce – V. Opátske 1:4 (1:1)

Góly: 45. Verčimák – 34. Turczyk, 71. Bandžuch, 72. a 88. Trebuňák. Pred 200 divákmi rozhodoval Molitoris. ŽK: Čabala, Tyč – Pilipčuk. ČK: 84. Kočiš T.

GIRALTOVCE: Štefanik – Tomko, Verčimák, Digoň, Čabala, Pankuch, Vojta, Gdovin, Tyč, Kočiš Ľ. (68. Kočiš T.), Kuriplach (46. Lechman).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Giraltovce inkasovali doma od Vyšného Opátskeho štyri góly