Giggs stojí pred métou 900 zápasov v drese Man Utd

Ryan Giggs
Ryan Giggs (Autor: AP)
TASR|25. feb 2012 o 08:06

Podľa Fergusona je Giggs hráčom, ktorý je tým, že hrá v Premier League tak dlho nenapodobiteľný.

LONDÝN. Ak waleský futbalista Ryan Giggs, ktorý už 22 rokov háji farby Manchestru United, nastúpi v nedeľňajšom zápase "červených diablov" proti tímu West Bromwichu Albion, vylepší rekord klubu v počte odohratých zápasov jednotlivca na 900.

Giggs nedávno predĺžil s United zmluvu o ďalší rok a úspešne "zvyšuje latku" v počte odohratých stretnutí, keďže rekord Bobbyho Charltona (758 zápasov) už dávno prekonal.

Manažér Alex Ferguson vyjadril rešpekt voči svojmu zverencovi tým, že ho porovnal s legendou AC Milan Paolom Maldinim. Ten odohral počas 25-ročnej kariéry famóznych 902 zápasov. Ferguson však pri porovnaní zašiel ešte ďalej, keď vyhlásil, že Giggs dokonca Taliana zatienil:

"Maldini bol obranca, v strede poľa je však viac práce ako vzadu. To je rozdiel medzi touto dvojicou, i keď Maldini bol samozrejme skvostný hráč."

Absolútny rekordér Man Utd dosiaľ vsietil 162 gólov a o mnoho viac ich pripravil pre svojich spoluhráčov. Charltonov rekord prekonal v roku 2008 pri triumfe United v moskovskom finále Ligy majstrov proti Chelsea. V pamätnom finále sa prezentoval premeneným pokusom v penaltovom rozstrele.

"Bolo to fenomenálne a on stále odoláva veku, pričom jeho výkonnosť je stále taká, ako vtedy. Nič sa nezmenilo," zaspomínal si Ferguson na moskovské víťazstvo.

"Podľa môjho názoru, hoci nie každý so mnou bude súhlasiť, je skutočnosť, že hrá v Premier League tak dlho a dosiahol tak veľa, nenapodobniteľná nikým iným," dodal kouč United.

Tridsaťosemročný stredopoliar odštartoval svoje pôsobenie v Manchestri United v roku 1990.

Informovala agentúra dpa.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Giggs stojí pred métou 900 zápasov v drese Man Utd