Giggs má možnosť zahrať si na olympiáde

Ryan Giggs
Ryan Giggs (Autor: AP)
SITA|17. jan 2012 o 17:00

Bývalí spoluhráči z Manchestru United Ryan Giggs a David Beckham by si mohli znovu zahrať spolu v rovnakom drese - a to dokonca reprezentačnom.

LONDÝN. Obaja figurujú medzi 184 futbalistami, ktorí pozitívne reagovali na ponuku Anglickej futbalovej asociácie (FA) reprezentovať Veľkú Britániu na tohtoročných olympijských hrách v Londýne.

Tridsiatnici (Beckham 36, Giggs 38) môžu v olympijskom výbere zaujať niektoré z troch miest vyčlenených pre hráčov nad 23 rokov.

FA oslovila v decembri 191 hráčov, iba siedmi odmietli. Súhlas nemuseli futbalisti potvrdzovať návratkou, napriek tomu 184 z nich neváhalo a kontaktovalo FA. "Hráči si uvedomili, aká neopakovateľná šanca sa im ponúka," s potešením konštatoval pre BBC Darryl Seibel z Britskej olympijskej asociácie.

Záujem Angličana Beckhama o účasť na OH 2012 bol všeobecne známy, postoj Walesana Giggsa k spoločnému britskému tímu pod vedením trénera Stuarta Piercea mierne prekvapuje, pretože svoju vlasť nereprezentoval od roku 2007. Na olympijských hrách by si radi zahrali aj ďalší waleskí futbalisti Gareth Bale a Aaron Ramsey.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov