Gerekovú ťahá vyššie i Kuzminová

Janka Gereková.
Janka Gereková. (Autor: SITA)
Ladislav Harsányi|24. mar 2011 o 18:19

Už nielen Anastasia Kuzminová, ale aj ďalšia Slovenka sa tlačí medzi biatlonovú elitu.

Už nielen Anastasia Kuzminová, ale aj ďalšia Slovenka sa tlačí medzi biatlonovú elitu.

BANSKÁ BYSTRICA. „Máme jednu pretekárku svetovej extratriedy i svetovej triedy,“ konštatoval šéf slovenského biatlonu Ján Hyža. Janka Gereková (26) priznala, že Anastasia Kuzminová je ťahúňkou aj pre ňu.

„Netrénujeme síce spolu, no už jej samotná prítomnosť a to, že jazdí v prvej desiatke, je pre nás motiváciou. Pre mňa takou, aby som sa na ňu stále doťahovala a bola čoraz lepšia,“ povedala biatlonistka, ktorá prekvapila 8. miestom v stíhačke na MS v Chanty-­Mansijsku.

Čo tak zdolať Nasťu aspoň raz v nasledujúcej sezóne? „Možno aj viackrát,“ odpovedá s úsmevom. „Presvedčila som sa, že dokážem pretekať so špičkou a viem urobiť dobrý výsledok. To mi dodalo sebavedomie.“

Bola to jej najlepšia sezóna vo Svetovom pohári, v ktorom účinkuje od roku 2006. „Veľkým zážitkom bol pre mňa štart medzi najlepšou tridsiatkou v masových pretekoch, hoci som na ne nastupovala chorá,“ zaspomínala si na šampionát.

Prispela aj k peknému ôsmemu miestu ženskej štafety. „Ukazuje sa, že štafeta má predpoklady na takéto umiestnenie a nie iba raz za sezónu. Som rada, že sa Maťa Chrapánová chytila. Okrem nej nám, žiaľ, chýbajú mladé pretekárky.“

V budúcej sezóne by rada ustálila výkony. „To znamená v príprave popracovať na behu i streľbe. Chcela by som vo všetkých pretekoch bodovať a každé umiestnenie do desiatky by potešilo,“ hovorí Gereková, ktorej koníčkom je aj poľovníctvo.

Záver zimy si spestrí na zjazdovke aj ako skialpinistka.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Gerekovú ťahá vyššie i Kuzminová