Gemerská Hôrka oplatila Dobšinej jesennú prehru

Sportnet|18. apr 2012 o 00:00

V gemerskom derby hostili futbalisti Gemerskej Hôrky súpera z Dobšinej, ktorej sa nedarí odpútať z dna piatoligovej tabuľky Košicko - gemerskej skupiny.

V gemerskom derby stretnutí hostili futbalisti Gemerskej Hôrky súpera z Dobšinej, ktorej sa od deviateho kola nedarí odpútať z dna piatoligovej tabuľky Košicko - gemerskej skupiny. Stretnutie však prekvapenie neprinieslo a domáci zvíťazili 5:1.

GEMERSKÁ HÔRKA. Dobšinčania majú doposiaľ na konte tri výhry a práve s Gemerskou Hôrkou si v jeseni doma zaknihovali prvé víťazstvo.

V mužstve k výraznejším zmenám po jeseni nedošlo, naopak Gemerská Hôrka sa posilnila o troch hotových hráčov ako Vargu, Vávru a Lörincza.

V sobotňajšom stretnutí chceli domáci predovšetkým odčiniť prehru z Dobšinej. Cieľ bodovať naplno začal napĺňať už po desiatich minútach Lörincz, ktorý po ideálnom centri Vávru mieril do pravého rohu hosťujúcej brány.

„Zápas sme si neskôr trochu zdramatizovali, keď po faule nášho gólmana Barnák vyrovnal z nariadenej penalty. Po prestávke sme však už súpera zatlačili a prišli aj zaslúžené góly, ktoré rozhodli o výraznejšom víťazstve. Je potešiteľné, že okrem Klinka a Lörincza sa do streleckej listiny zapísali aj dvaja hráči zo striedačky ako Krága a Kövesdi,“ uviedol tajomník FK Gemerská Hôrka Ladislav Špánik.

„Trochu ma hostia prekvapili, nakoľko mali dobrú zimnú prípravu, poctivo trénovali, ale akoby im s pribúdajúcimi minútami dochádzal dych a mali kondičné resty. Napriek tomu po inkasovaných góloch nerezignovali a snahu im do posledného hvizdu nemožno uprieť. Bolo by na škodu veci, keby práve Dobšinčania museli po roku túto súťaž opustiť.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Gemerská Hôrka oplatila Dobšinej jesennú prehru