Gáborík si pri návrate po zranení zlomil kľúčnu kosť

(Autor: TASR/AP)
Peter Filin|22. dec 2013 o 07:42

Slovenský útočník si hneď po návrate po zranení kolena zlomil v prvej tretine kľúčnu kosť, jeho štart v Soči je neistý.

BRATISLAVA. Marián Gáborík nedohral zápas proti Philadelphii. Hneď v prvej tretine, priamo počas akcie, z ktorej padol prvý gól Columbusu, si zlomil kľúčnu kosť a na niekoľko týždňov bude mimo hry.

Slovenský útočník zachytil v útočnej tretine puk, kde doňho narazili z dvoch strán hráči Philadelphie Coburn a Rinaldo.

Z akcie síce jeho spoluhráč Johansen strelil gól, Gáborík musel zápas predčasne ukončiť. Slovenskému útočníkovi pripísali asistenciu.

Soči stihnúť nemusí

Generálny manažér Columbusu Jarmo Kekalainen po zápase vyhlásil, že Gáborík bude zranený neurčitý čas. Znamená to, že jeho štart na olympijskom hokejovom turnaji, ktorý štartuje 12. februára, je ohrozený.

Gáborík pre zranenie kolena vynechal v novembri a decembri 17 zápasov, do svojho zranenia odohral proti Philadelphii 2:45 min.

Slovenský útočník počas svoje kariéry akoby priťahoval zranenia. Počas 14 sezón v NHL odohral Gáborík kompletný počet 82 zápasov základnej časti iba raz.

Strata pre tím

Až šesťkrát musel pre zdravotné problémy vynechať 10 a viac duelov. Do svojho prvého zranenia v tejto sezóne nazbieral v drese Blue Jackets 11 kanadských bodov za 5 gólov a 6 asistencií.

"Je nám ho veľmi ľúto. Je to veľká strata pre náš tím. Veľmi tvrdo pracoval na návrate na ľad a teraz toto. Kým sa opäť nezranil, vyzeral na ľade veľmi dobre. Mal v sebe veľa energie," povedal na adresu Gáboríka tréner Columbusu Todd Richards.

"Je to jednoducho smola. Keď sme videli, za akých okolností opäť odchádza predčasne z ľadu, súcítili sme s ním," reagoval pre web NHL útočník Columbusu Ryan Johansen.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Gáborík si pri návrate po zranení zlomil kľúčnu kosť