Futbalistky Partizána pokročili v príprave

Sportnet|23. feb 2016 o 00:00

Prvoligové ženy Partizána Bardejov sa dôkladne pripravujú na jarnú časť najvyššej súťaže.

BARDEJOV. V Šali sa Bardejovčanky predstavili na kvalitnom turnaji Iodica Cup, umiestnili sa na nepopulárnej štvrtej priečke. Tréner Jozef Matej ml. bol ale s účinkovaním spokojný.

„Pred turnajom by som toto umiestnenie bral, išli sme naň totiž v oklieštenej zostave. V porovnaní s vlaňajškom nám chýbalo šesť hráčok. Prvý deň sme boli suverénni, aj čo sa týka hernej stránky. Štvrťfinálový zápas sme zvládli proti Žiline, v semifinále sme hrali s Novými Zámkami a to družstvo je asi náš komplex. Zápas o bronz proti Myjave sme nezvládli v hlave. Deň predtým sme im dali deväť gólov, vyhrávali sme 2:0, ale namiesto toho, aby sme hrali takticky, sme otvorili hru a po našich chybách sme inkasovali. Máme mladé družstvo a nevieme to zatiaľ zvládať po taktickej stránke.“

Najlepšou brankárkou bola Bardejovčanka Chládeková a hráčkou Šurnovská.

Na Spišanke s čistým kontom

Bardejovčanky sa predstavili aj na turnaji Spišanka, kde na prvom ročníku dominovali.

„Odohrali sme päť zápasov, išlo tam devätnásť hráčok, s herným prejavom som bol veľmi spokojný. Ukázali sme veľkú kvalitu a bolo vidieť, že sme právom v hornej časti tabuľky. V tomto smere chceme pokračovať a ešte sa zlepšovať. Mali sme aj množstvo šancí, chýbalo presnejšie zakončenie. Som spokojný s prístupom dievčat, malo význam tam ísť,“ uviedol J. Matej.

Vyjadril sa aj k faktu, že Bardejov nedostal ani gól. „Naše brankárky neboli dostatočne preverené, čo svedčí aj o dobrej defenzíve celého družstva.“

Futbalistky dvakrát týždenne trénujú na umelej tráve a dva dni v telocvični. Tam sa zameriavajú na kondíciu a vonku sa venujú skôr hernému systému a útočným kombináciám.

Na umelej tráve odohrali dva prípravné zápasy, najprv s Rzeszówom remizovali 0:0 a v nedeľu vyhrali nad Novým Saczom 11:0.

„Teší ma, že herný prejav bol na vysokej úrovni, dali sme veľmi veľa gólov, dostali príležitosť ďalšie hráčky, čiže stále skúšame optimálnu jedenástku. Skúšame rôzne variácie, rôzne posty, aby sme mali adekvátne zastúpenie v prípade zranení,“ dodal tréner J. Matej.

Tento článok vyšiel v týždenníku PREŠOVSKÉ NOVINY, č. 7/2016, v predaji od 23. 2. do 29. 2.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Futbalistky Partizána pokročili v príprave