Futbalisti VSS zdolali Liptovský Mikuláš

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Autor: archív)
Rudolf Rondzik|17. okt 2016 o 00:00

Nepríjemné počasie sprevádzalo súperenie žlto-modrých s Liptákmi.

KOŠICE. Veterné počasie s dažďom sprevádzalo súperenie žlto-modrých s Liptákmi (2:1) a to bola pre nich nepríjemná prekážka pri snahe predviesť krajšie futbalové umenie.

Krátko po polhodine síce domáci po vlastnom góle hostí a Jonecovej penalte viedli 2:0 a zdalo sa, že o piatich hráčov základu oslabený Tatran bude ľahké sústo lídra súťaže, avšak jedenástka sa pískala aj na druhej strane.

Potom prišli zahodené šance Takáča a Kubíka a zrazu sa pohoda z kopačiek Košičanov stratila.

„Nie, nebolo to o nepohode. Skôr by som povedal, že podmočený terén sa stával stále väčšou prekážkou hodnou stále obľúbenejšieho Spartan race,“ rozhovoril sa úspešný autor pokutového kopu Michal Jonec.

Prečo sa postavil k realizácii štandardky práve on?

„Už v Spišskej Novej Vsi som patril k určeným realizátorom, no uviazla vzájomná komunikácia s Tomášom Kubíkom. Ten ju však nepremenil a tak som bol na rade ja,“ usmial sa dvadsaťročný stopér VSS.

Hovorí sa o ňom, že v tréningu premení desať z desiatich, veril si i v zápase?

„Samozrejme. Viem, kde ju kopnem a dokážem tam loptu poslať. Aj teraz som si vybral stranu a poslal gólmana na opačnú,“ vychutnával si Mišo tento moment aj po záverečnom hvizde rozhodcu, po ktorom sa všetci tešili do šatne k rituálnemu pokriku.

II. liga: Košičania bok po boku
Prečítajte si tiež:
II. liga: Košičania bok po boku

Ťažký duel

„Bol to ťažký duel v ťažkých podmienkach. Viem, mnohí z toho mála divákov (iba 235) očakávali i po prestávke ďalší prídel gólov v súperovej bráne. O to viac, že sme hrali takmer polhodinu v početnej prevahe. Lenže na teréne, na aký sa postupne ten v Čermeli menil, to išlo veľmi ťažko. Zomknutý protivník sa mohol dostať do nejakej šance vinou nejakej nerovnosti a tak sme zvolili istotu a samozrejme, že to vyzeralo až príliš opatrne. Lenže viedli sme a tak bol na ťahu súper. My sme si svoje ukontrolovali. Škoda, že sme si lepšie neporadili s príležitosťami v prvej časti, keď sa na trávniku dalo hrať predsa len lepšie. Takto vďaka za prvý zásah po nacvičenej akcii na Trebuňáka, ktorý to napálil na bránu a po biliardových karamboloch od Kubíka a hosťujúceho Matiča lopta skončila v sieti,“ upresnil nám jej cestu do Šavolovej siete.

Pracujú svedomito

VSS sa takto po 24 hodinách vrátili na vedúcu pozíciu pelotónu, kde vystriedali susednú Lokomotívu. Rátali žlto-modrí aj s takou alternatívou?

„Asi ťažko by sa našiel niekto, kto by po prvej časti súťaže očakával takýto priebeh. V našom tíme došlo k mnohým zmenám. Ako v hráčskom kádri, tak i na trénerskom poste. Ale pracujeme svedomito, seriózne pristupujeme ku každému zápasu. Ako sa vraví, kráčame postupne a isto. Lenže pred nami je ešte dlhá cesta. Odvetná a nadstavbová časť. Robiť nejaké závery by bolo predčasné. Sme radi, že sa nám darí bodovať, že i naša hra je pozerazeľná a je na fanúšikovi, kedy si k nám nájde cestu. Nehovorím o dnešku, lebo Saganovmu triumfu na MS sme nemohli v takom počasí konkurovať. Ale v blízkej budúcnosti verím, že sa štadión v Čermeli zaplní podstatne viac a my pocítime priazeň našich fanúšikov citelnejšie,“ prial si na záver tento mladý futbalista.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Futbalisti VSS zdolali Liptovský Mikuláš