Futbalisti v Moskve bez Jakubka, chcú hrať ako v Prahe

Štadión Lokomotiv Moskva, kde v utorok odohrá slovenská futbalová reprezentácia svoj druhý zápas v kvalifikačnej B-skupine EURO 2012 proti domácemu výberu Ruska.
Štadión Lokomotiv Moskva, kde v utorok odohrá slovenská futbalová reprezentácia svoj druhý zápas v kvalifikačnej B-skupine EURO 2012 proti domácemu výberu Ruska. (Autor: TASR)
SITA|6. sep 2010 o 20:47

Hlavný tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Vladimír Weiss pred utorňajším zápasom kvalifikácie o majstrovstvá Európy 2012 proti Rusku naordinuje ofenzívnu taktiku.

MOSKVA. Hlavný tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Vladimír Weiss pred utorňajším zápasom B-skupiny kvalifikácie o postup na majstrovstvá Európy 2012 proti Rusku vyhlásil, že svojim zverencom naordinuje ofenzívnu taktiku. Kouč Weiss st. naznačil, že Slovensko prišlo do Ruska s ambíciou bodovať.

"Chceme uhrať dobrý výsledok, ktorý nám dá šancu pobiť sa o postup zo skupiny. Chceme vyhrať, ale mysľou zostávame triezvi. Každý bod z Ruska je dobrý," povedal kormidelník seniorského A-mužstva SR pred približne štyrmi desiatkami novinárov na TB na štadióne Lokomotivu v Moskve, kde sa v utorok uskutoční predmetný duel.

Slováci i Rusi majú na svojom konte po tri body. Oba tímy by chceli nadviazať na svoje úspešné vystúpenie z prvých zápasov. Slovensko uspelo v Bratislave s Macedónskom (1:0) a Rusko zvíťazilo v Andorre (2:0).

"Pochválil som hráčov za obrovskú snahu v stretnutí proti Macedónsku, v utorok však budeme musieť pridať ešte niečo navyše, ak chceme uspieť. Platí to, čo som vravel - chceme uchmatnúť nejaký bod," prízvukoval 45-ročný kouč Weiss.

"Chceme hrať ofenzívne, tak ako v roku 2009 v Prahe, kde sme zvíťazili nad favorizovaným Českom 2:1. Každý však vie, nie je to žiadna tajnosť, že Rusi sú v ofenzíve veľmi silní. Musíme najmä zodpovedne brániť, vykrývať krídelné priestory a dať si pozor na rýchlych ruských hráčov na čele s Aršavinom, ktorý je tophráčom svetových kvalít."

Vypredaný zápas

Štadión Lokomotivu by mal byť vypredaný, čo by mohlo vyhovovať nielen domácim, ale aj Slovákom. "Pre nás je to najdôležitejší zápas v skupine. Vždy ten najbližší je najdôležitejší, ale tento má špeciálnu príchuť. Verím, že bude vypredaný štadión a stretnutie bude mať šťastný koniec pre nás. Uvedomujeme si však, že hráme proti favoritovi skupiny. Rusko, aj keď nepostúpilo na majstrovstvá sveta v JAR, má svoju kvalitu," pochválil najbližšieho súpera SR tréner slovenskej reprezentácie.

Hamšík a spol. mali po nedeľňajšom prílete voľný program. V pondelok absolvovali prehliadku mesta a od 17.00 h SELČ ich čaká tréning v dejisku utorňajšieho duelu. "Boli sme sa trochu poprechádzať po meste a opäť pokračujeme v klasickom rytme. Čaká nás predzápasová tréningová jednotka a v utorok už len samotný duel," opísal na záver program svojich zverencov Vladimír Weiss st. a potom už len po rusky odpovedal na otázky domácich žurnalistov.

Tréning bez Jakubka

Pondelňajší podvečerný tréning slovenskej futbalovej reprezentácie pred utorňajším duelom B-skupiny kvalifikácie o postup na majstrovstvá Európy 2012 proti Rusku absolvovalo všetkých 21 hráčov nominovaných na tento duel. Tréningová jednotka sa uskutočnila na štadióne Lokomotivu v Moskve od 17.00 h SELČ, teda v čase a na mieste utorňajšieho stretnutia. "Všetci hráči trénovali naplno vrátane donedávna zraneného Roba Vitteka. Chalani sú pozitívne naladení, tešia sa na zápas a sú odhodlaní urobiť maximum pre dobrý výsledok," informoval agentúru SITA technický vedúci mužstva Róbert Tomaschek a doplnil: "K tímu sa napokon nepripojil Martin Jakubko. Uzdravením Vitteka máme k dispozícii dosť útočníkov a nebolo potrebné ho donominovať."

Utorňajší zápas v Moskve má výkop o 17.00 h SELČ a povedie ho hlavný rozhodca z Belgicka Frank De Bleeckere. Jeho asistentmi budú krajania Peter Hermans a Walter Vromans. Vo funkcii náhradného arbitra bude figurovať Luc Wouters rovnako z Belgicka.

Stávkové Slovákom neveria

Slovenskí futbaloví reprezentanti sú podľa domácich i zahraničných stávkových kancelárií veľkými outsidermi utorňajšieho moskovského stretnutia proti Rusom v B-skupine kvalifikácie o postup na ME 2012 do Poľska a na Ukrajinu. Zverenci Vladimíra Weissa st. majú na internetovej burze Betfair kurz 7,2 na víťazstvo. Bookmakermi napospol očakávaný úspech domácich by vyniesol pri risku na "zbornú" najviac 1,62-násobok vkladu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Futbalisti v Moskve bez Jakubka, chcú hrať ako v Prahe