Futbalisti Tatrana Prešov si poriadne skomplikovali situáciu

Pri streľbe. Dolný (druhý sprava) to neraz skúšal  aj proti  Košiciam, presadil sa však  až z penalty.
Pri streľbe. Dolný (druhý sprava) to neraz skúšal aj proti Košiciam, presadil sa však až z penalty. (Autor: sita)
Sportnet|24. okt 2013 o 00:00

Prvé dejstvo štvrťfinálovej bitky futbalového Slovnaft Cupu medzi tradičnými rivalmi zvládli lepšie Košičania.

Hoci oni aj domáci po zápase unisono tvrdili, že nič nie je ešte rozhodnuté v otázke postupu do semifinále, predsa len Tatran Prešov si poriadne skomplikoval situáciu. Zelenobieli jednoznačne spackali pasáž, ktorá nasledovala po vyrovnávajúcom góle z jedenástky a vylúčení Ostojiča. Namiesto toho, aby vzali rozum do hrsti, príliš sa pobláznili. Mysleli si, že súpera v početnej prevahe rozdupú.

PREŠOV. Lenže práve červená karta je ten moment, keď sa neraz oslabený tím ešte viac zomkne. Predtým to neraz dokázal aj Tatran a keby si túto skutočnosť uvedomil aj v obrátenom garde, mohol jasať.

Bola to teda ďalšia lekcia pre nezrelých. Bolestivá, mrzutá. Tým viac, že hostitelia boli neraz na ihrisku viditeľnejší. Lenže aktivita smerom dopredu zomierala vo chvíli, keď bolo treba niečo urobiť tesne pred šestnástkou či v nej.

S prehľadom hrajúci corgoňligista držal elán súpera na dištanc a ako keby tušil, že ten sa v koncovke na nič nezmôže. Stačilo mu zopár brejkov, prekabátení súpera a šikovnosť O. Diabyho, aby pri konečnom účtovaní kraľoval.

„Verili sme, že keď sme vyrovnali a mali výhodu presilovky, zvládneme to a do odvety nastúpime v inej pohode. Lenže zase sme inkasovali tak čudne, z nenápadnej a ojedinelej akcie rivala,“ podotkol po zápase smutný Jozef Dolný.

Práve on bol úspešným exekútorom penalty a mal zopár momentov, ktoré umocňovali jeho chuť skórovať. I preto, že po dlhšom čase nastúpil v základnej zostave. V predošlých troch druholigových stretnutiach to tak nebolo a kvôli zraneniu (slabiny) sa iba mihol pár minút v dianí naposledy proti Sencu ako striedajúci hráč.

„Už to vyzeralo, že pôjdem aj pod skalpel, ale nakoniec sa bolestivé miesto nejako umúdrilo.“ Gól bol pre neho vykúpením i preto, že sa v koncovke trápil a dávno neskóroval. „Konečne to vyšlo, hoci z bieleho bodu, a nie z hry.“

Nič nie je stratené

Prešovčania sa na meranie síl so susedom tešili. Nebrali do úvahy mizernú bilanciu s týmto rivalom a hovorili si, že každý zápas je predsa iný.

„Chceli sme konečne nad MFK vyhrať, motivácia bola naozaj mimoriadna. Predsa len je to iné, ako hrať v druhej lige. V zlej bilancii a dlhej sérii bez víťazstva nad Košicami nevidím nič nadpozemské. Aj dnes sme mali na to, aby sme obstáli, ale dostali sme lacné góly. A na druhej strane, my sa nesmierne veľa natrápime, kým skórujeme. Neviem, či veľa vymýšľame alebo čo? Potrebujeme ohromne veľa možností na každý zásah a na to trpíme,“ pripomenul hrotový hráč Tatrana a dodal, že nič nie je napriek porážke stratené a v Košiciach sa ešte všeličo môže stať.

Lenže to by museli Šarišania lepšie narábať s možnosťami, v ktorých sa ocitajú. Platí to i o Dolnom, ktorý na začiatku druhého polčasu nepochodil pred gólmanom hostí. „Nemal som veľa miesta a času, vybehol proti mne brankár i protihráč, tak som to iba jednoducho napálil.“

V anglickom týždni sa najbližšie musia zverenci trénera Jozefa Kostelníka sústrediť na sobotňajšie vystúpenie v ďalšom – tentoraz druholigovom – derby v Bardejove.

V prvom vzájomnom zápase doma a rovnako v pohári bol o vlások úspešnejší Tatran. „Toto sklamanie treba hodiť za hlavu a pripraviť sa na to, aby sme nastávajúci duel zvládli lepšie,“ pripomenul J. Dolný.


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Futbalisti Tatrana Prešov si poriadne skomplikovali situáciu