Hráči Bosny a Grécka sa pobili, konflikt vyprovokovali spoluhráči z klubu

(Autor: Twitter)
Sportnet|10. jún 2017 o 12:25

Giannis Gianniotas podľa bosnianskych médií prišiel o dva zuby.

ZENICA. Po záverečnom hvizde piatkového zápasu H-skupiny kvalifikácie o postup na majstrovstvá sveta 2018 vypukli priamo na trávniku hromadné potýčky medzi futbalistami Bosny a Hercegoviny a hosťujúceho Grécka.

Do série fyzických konfliktov na štadióne Bilino Polje v Zenici sa zapojili aj kluboví spoluhráči z AS Rím - z tábora domácich Bosniakov kanonier Edin Džeko a grécky obranca Kostas Manolas.

0:0

sa skončil zápas kvalifikácie MS 2018medzi Bosnou a Hercegovinou a Gréckom.

Asistent domáceho trénera Stephen Gill podľa informácií bosnianskych médií pred odchodom do útrob štadióna vybil dva zuby Giannisovi Gianniotasovi.

Bosniaci si takto ventilovali pocit krivdy po verdiktoch talianskeho hlavného rozhodcu Nicolu Rizzoliho, ktorý odmietol niekoľko ich žiadostí o odpískanie jedenástky.

"Niektoré veci by sa vo futbale nemali stávať," povedal Manolas pre Cosmote TV.

Nič spoločné s futbalom

Ak doteraz Džeko s Manolasom sedávali v šatni AS Rím vedľa seba, po tomto incidente si Grék zrejme odsadne inde.

Dvadsaťpäťročnému stopérovi sa nepáčilo ani správanie domácich fanúšikov. Tí pred úvodným výkopom vypískali grécku hymnu.

"Je hanba, že Bosniaci nerešpektujú našu hymnu. Toto nemá s futbalom nič spoločné," doplnil rodák z ostrova Naxos.

"Chcem povedať najmä to, že sme videli veľmi zaujímavý zápas. Obidva tímy hrali dobre a bojovali o každú piaď ihriska. V prvom polčase dominovali domáci, ale po prestávke sa to zmenilo a do 80. minúty sme boli jednoznačne lepší. Vytvorili sme si niekoľko šancí, akurát škoda, že sme nestrelili gól. Na druhej strane, Bosna a Hercegovina premárnila niekoľko príležitostí v úplnom závere stretnutia," cituje Radio Sarajevo nemeckého kouča na lavičke Grécka Michaela Skibbeho.

Ten sa k nervóznej pozápasovej dohre sa príliš nechcel vyjadrovať, no na záver tlačovej konferencie povedal, že asistent domáceho kouča napadol jedného z jeho zverencov, ktorý pri bitke prišiel o zub.

Škoda, že ste sa neboli pozrieť v našej šatni na nohy našich hráčov. Dvaja moji chlapci skončili dokonca v nemocnici.


Baždarevič

UEFA zatiaľ k celej záležitosti nevydala stanovisko. Previnilci však v podobných prípadoch nezvyknú vyviaznuť bez trestu.

Dvaja v nemocnici

Bosniansky tréner Mehmed Baždarevič sa nervozitu svojich zverencov snažil ospravedlniť prehnane tvrdou hrou gréckeho mužstva.

"Škoda, že ste sa neboli pozrieť v našej šatni na nohy našich hráčov. Dvaja moji chlapci skončili dokonca v nemocnici," povedal 56-ročný rodák z Višegrádu.

K šanciam Bosny na postup na MS doplnil: "Nechcem byť demagóg, ale treba sa pozrieť na to, že my aj náš piatkový súper sa ešte stretneme s Belgičanmi. Grékov však tento duel čaká skôr ako nás. Pred nami sú ešte štyri stretnutia. Pokúsime sa uhrať čo najlepšie výsledky a získať miestenku na svetový šampionát."

Bezgólová remíza zahrala viac do kariet Grékom, ktorí si udržali druhé miesto v tabuľke H-skupiny i jednobodový náskok pred Bosnou.

Lídrom skupiny je so šestnástimi bodmi Belgicko.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Hráči Bosny a Grécka sa pobili, konflikt vyprovokovali spoluhráči z klubu