Futbalisti Banskej Bystrice sú opäť bližšie k vypadnutiu

O troch bodoch pre Dunajskú Stredu rozhodol útočník Ákos Szarka (vpravo).
O troch bodoch pre Dunajskú Stredu rozhodol útočník Ákos Szarka (vpravo). (Autor: TASR)
SITA|8. máj 2015 o 19:13

Banskobystričania podľahli doma súperovi zo Žitného ostrova.

Fortuna liga 2014/15 - (29. kolo):

FK Dukla Banská Bystrica - FC DAC 1904 Dunajská Streda 0:1 (0:0)

Gól: 51.Szarka

ŽK: 38. M. Gálik, 80. De Vito, 90. Faško - 37. Ľ. Michalík, 42. Szarka, 77. M. Ljibičič, 88. M. Turňa, ČK: 90.+ Faško (Banská Bystrica) po druhej ŽK, rozhodovali: Prešinský - Ádám, Jankovič

Banská Bystrica: Boroš - P. Vajda, Kupec, Had, M. Gálik (62. Snitka) - Kapor, Willwéber (72. De Vito), Rejdovian (76. Marinkovič), Faško - Polievka, Šovčík

Dunajská Streda: Polaček - M. Turňa, Ľ. Michalík, Mário Tóth, O. Szabó - M. Ljubičič, G. Straka (83. Sesar) - Štepanovský (90.+ P. Majerník), B.Ľupták, Brašeň (76. Sarr) - Szarka

BANSKÁ BYSTRICA. Futbalisti FK Dukla Banská Bystrica si opäť skomplikovali cestu za záchranou v najvyššej slovenskej súťaži.

V piatkovom domácom zápase 29. kola Fortuna ligy prehrali s hráčmi FC DAC 1904 Dunajská Streda 0:1. O jediný gól stretnutia sa postaral v 51. min hosťujúci útočník Ákos Szarka.

V nadstavenom čase druhého polčasu hlavný rozhodca vylúčil po druhej žltej karte domáceho Michala Faška.

Banskobystričania figurujú na poslednej priečke ligovej tabuľky s 22 bodmi, Dunajská Streda dosiaľ získala v ročníku 35 bodov.

Hlasy:

Štefan Rusnák (tréner B. Bystrice): "Snažili sme sa potvrdiť víťazstvo zo Zlatých Moraviec, snažili sme sa pozorne brániť a streliť nejaký gól. Súpera sme do väčších šancí nepustili, no inkasovali sme po chybe, a potom už bolo ťažké v slabšej kvalite a v nervozite vyrovnať. Na chlapcov sa však treba pozerať tak, že pracujú naplno a oni za situáciu v klube nemôžu, preto si prehnanú kritiku nezaslúžia."

Tomislav Marič (tréner DAC): "Vedeli sme, že na nás nečaká ľahký súper a aj to, že to nebude futbal na krásu. Dôležité bolo dobre pracovať v defenzíve, trpezlivo hrať, a to sa nám darilo väčšinu zápasu. Žiaľ, nevychádzalo nám zakončenie v brejkoch, som však spokojný, že sme takto víťazne zvládli dva zápasy za sebou."

Jozef Rejdovian (stredopoliar B. Bystrice): "Vychádzali sme zo zabezpečenej obrany, dostali hlúpy gól a sily už márne hľadali na zvrat. Aj ja som mohol vyrovnať, snažil som sa loptu umiestniť, viac sa asi žiadalo prudšie vystreliť. Prehrali sme, musíme bojovať s tým, čo máme. Zbytočne sme hrali na vysoké lopty a viac sme mali tlačiť hru po zemi. Nemáme typy hráčov na vysokú hru, snažili sme sa, no inkasovaný gól nás trochu nalomil."

Ákos Szarka (strelec gólu): "Vedeli sme, že súper sa doma snaží, hlavne v obrane. Dlho sme sa na Bystricu pripravovali, ten môj gól bol o lopte, ktorú Peter Štepanovský označil za nahrávku, ja mu však neverím. Verím, že psychicky nás toto víťazstvo posunie ďalej. Už nevypadneme, teraz hľadíme na vyššie priečky, dúfam, že ešte nazbierame veľa bodov."

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Futbalisti Banskej Bystrice sú opäť bližšie k vypadnutiu