Kmotrík ho vyhodil a odvtedy mlčí. Kde je trénersky zjav?

Ján Kozák mladší (vľavo) a Vasil Božikov.
Ján Kozák mladší (vľavo) a Vasil Božikov. (Autor: TASR)
Pavol Spál|3. dec 2021 o 18:30

Kozák? Iste, že ho je škoda, tvrdí známy glosátor.

BRATISLAVA. Z tretej ligy skočil v priebehu pár týždňov až do skupinovej fázy európskej súťaže. Na taký raketový trénersky debut si slovenská scéna sotva pamätá.

Za pár mesiacov sa stal Ján Kozák mladší trénerom roka na Slovensku.

V sezóne 2019/20 vyhral titul, keď v lige Slovan prehral iba raz. A dominanciu potvrdil aj v národnom pohári. To všetko stihol za necelý rok.

A v mladom veku. Mal iba štyridsať. V tomto prevýšil aj svojho otca, ktorý získal prvý titul s Košicami, keď mal o tri roky viac.

Kritici, ale aj šéf Slovana Ivan Kmotrík mladší viackrát vyhlásili, že s kádrom a možnosťami, aké má Slovan, by bolo umenie slovenskú ligu nevyhrať.

Majú pravdu. Kozák však naznačil aj medzinárodný potenciál, keď sa Slovan dokázal v Európskej lige rovnať s lepšími a bohatšími súpermi.

Kmotrík ho vyhodil

Vyradil oveľa bohatší PAOK Solún, ktorý bol vtedy úradujúci grécky majster. Slovan neskôr pokoril aj slávny Besiktas Istanbul.

Za éry Kozáka sa podaril aj najdrahší prestup v dejinách Slovana. Andraž Šporar bol na svojom vrchole a slovenský majster ho predal za zhruba šesť miliónov eur.

Podobnú sumu Slovan vtedy získal aj za účasť v pohárovej Európe. Zásadný podiel mal na tom aj Kozák.

„Je to vysnený rok. Som maximálne spokojný. Možno ešte ak by sme sezónu skončili bez jedinej prehry. Možno Liga majstrov, ale je to krásna sezóna,“ vravel Kozák v lete roku 2020.

O pár týždňov, v septembri, dostal výpoveď. Pre mnohých fanúšikov to bol šok. 

Kozák skončil bez slova

Kozák zrazu skončil. Rozlúčil sa bez jediného slova smerom k verejnosti. Odvtedy ubehol viac ako rok.

Po konci v Slovane akoby na futbal zatrpkol. Muž, ktorý zažiaril ako kométa, momentálne nikde netrénuje. Zrejme sa našiel v inom obore, v inom športe. 

Čo sa stalo s Kozákom juniorom?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Kmotrík ho vyhodil a odvtedy mlčí. Kde je trénersky zjav?