Sparta môže dostať zaujímavé ponuky. Haraslín zaujal aj proti Liverpoolu

Slovenský futbalista Lukáš Haraslín v zápase proti FC Liverpool.

Sparta môže dostať zaujímavé ponuky. Haraslín zaujal aj proti Liverpoolu

Fotogaléria (21)
Slovenský futbalista Lukáš Haraslín v zápase proti FC Liverpool. (Autor: TASR/AP)
Slovenský futbalista Lukáš Haraslín v zápase proti FC Liverpool.
Fotogaléria (21)
Slovenský futbalista Lukáš Haraslín v zápase proti FC Liverpool. (Autor: TASR/AP)
Miroslav Kováčik|8. mar 2024 o 16:10

Liverpool je jednou nohou vo štvrťfinále Európskej ligy.

BRATISLAVA. Scéna bola pripravená. Štadión na Letnej bol do posledného miesta zaplnený a v dobrej forme hrajúci český majster bol odhodlaný prekvapiť aktuálneho lídra Premier League.

Už po prvom polčase však nádej na dobrý výsledok klesla na minimum. Liverpool bol nesmierne efektívny a mal aj potrebné šťastie. Do prestávky skóroval trikrát a napokon si odniesol vysokú výhru 5:1.

Odveta osemfinále Európskej ligy tak bude na Anfield Road len formalitou.

"Dianie na ihrisku určite nezodpovedá výsledku. Myslím si, že keby zápas skončil trebárs ako ten Slavie na San Sire (2:4) alebo 1:3, svedčalo by mu to viac. Päť gólov je fakt veľa," hodnotil pre Sportnet komentátor Jaromír Bosák.

Sparta nič nemenila, chýbal jej plán B

Liverpool od úvodných minút dostával súpera pod tlak. Prvú chybu v rozohrávke pred vlastnou šestnástkou ešte Sparta prežila bez ujmy, no onedlho prišla ďalšia, z ktorej pramenil gól z penalty. 

Nedá sa povedať, že by "The Reds" prekvapili súpera vysokým napádaním. Je to niečo, čo pod vedením trénera Jürgena Kloppa bežne hrajú v domácej súťaži a na Letnej o tom domáci dobre vedeli. 

Fotogaléria: Sparta Praha - Liverpool FC (osemfinále, Európska liga)

V českej lige si na nich niečo podobné dovolí v derby Slavia, možno ešte Viktoria Plzeň, no úroveň pressingu Liverpoolu je na úplne inej úrovni. 

"Sparta hrá systémom 3-4-3 a vzadu jej chýbal jeden hráč. Proti trom útočníkom Liverpoolu sa domáci dostávali do súbojov jedného proti jednému a každá malá chybička znamenala veľký problém.

Chápem, že tréner Priske chcel hrať tak, ako to majú jeho hráči zažité. Neboli zbabelí a nezaparkovali autobus pred vlastnú šestnástku. 

Musíte však rešpektovať aj silu protivníka a mať plán B, pokiaľ je súper v niečom extrémne dobrý, ako napríklad Liverpool pri napádaní," hovorí Bosák.

Napokon práve chyby v rozohrávke spôsobili to, že Sparta dostala tri lacné góly. Navyše, pri góle na 0:2 nemal čisté svedomie dánsky brankár Peter Vindahl, ktorého Darwin Nunez prekonal strelou z diaľky. 

"Bola to strela, ktorá išla do stredu brány. Takéto by brankár rozhodne mal chytať. Bol to nešťastný zápas," vraví Bosák.

Haraslín má otvorené dvere

Komentátor priameho prenosu priznal, že sa mu páčil výkon Lukáša Haraslína. Ten mohol v 15. minúte vyrovnať, no najskôr dobre zasiahol brankár Caoimhin Kelleher a následne zastavil loptu pred bránkovou čiarou Joe Gomez.  

"Mne sa Šulov (prezývka, pozn.) výkon páčil. V prvých desiatich minútach viackrát zvládol súboj jedného proti jednému. Bolo vidno, že to vie a že ho to baví. Bolo evidentné, že keď išiel z ihriska, tak útočná aktivita išla dolu. 

Ukázal, že je neodmysliteľnou súčasťou tímu, no Sparta zrejme za neho dostane zaujímavé ponuky a možno po sezóne klub opustí," myslí si.

Bosák prezradil, kde si vie Haraslína predstaviť v prípade, že by sa v lete rozhodol pre prestup, hoci len nedávno predĺžil kontrakt so Spartou.  

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Európska liga»Sparta môže dostať zaujímavé ponuky. Haraslín zaujal aj proti Liverpoolu