Čelili esám veľkoklubov, ktoré stoja desiatky miliónov. Mladí Slováci zaskočili svet

Timotej Jambor oslavuje gól.
Fotogaléria (13)
Timotej Jambor oslavuje gól. (Autor: Facebook SFZ)
Pavol Spál|22. mar 2024 o 00:05

Španielov pokorili Žilinčania.

BRATISLAVA. Bol to síce iba prípravný zápas, ale aj tak je to ojedinelá vec. Futbalisti Slovenska do 21 rokov senzačne vyhrali na pôde Španielska 2:0

Prvý gól dal útočník MŠK Žilina Timotej Jambor, druhý Adrián Kaprálik. Aj on je hráč Žiliny, ale je na hosťovaní v Górniku Zabrze. 

Fotogaléria z prípravného zápasu Španielsko U21 - Slovensko U21

„Hlavne prvý polčas spĺňal veľmi dobré kritéria, pričom sme si vypracovali aj v ofenzíve zaujímavé šance. V druhom polčase súper prestriedal celú jedenástku, zatlačil nás hlbšie do bloku a bolo cítiť, že mali navrch aj pokiaľ ide o fyzické sily,“ hodnotil skromne tréner Jaroslav Kentoš.  

Výsledok je o to cennejší, že domáci mali dlhú víťaznú sériu šiestich zápasoch bez prehry, v ktorých inkasovali len gól. 

"Len sotva je niečo ťažšie než hrať proti Španielsku u nich doma. Celý týždeň sme sa pripravovali na tento zápas. Vedeli sme, ako chceme hrať a do bodky sa nám to podarilo preniesť do výkonu na ihrisku," tešil sa Jambor.

Výber Španielska do 21 rokov verzus ich rovesníci zo Slovenska - to sú dva rozdielne svety.

Španieli majú k dispozícii výnimočne talentovaný výber s trhovou hodnotou viac ako 200 miliónov eur, čo je takmer raz toľko, ako má áčko Slovenska na čele s Milanom Škriniarom.

Španielsko - Slovensko 0:2 (0:1)

Góly: 33. Jambor, 74. Kaprálik

Zostava Slovenska: Belko - Šikula (53. Kopásek), Leitner, Javorček, Selecký (82. Veselovský) - Gajdoš (63. Tučný), Nebyla (10. Šviderský), Sauer - Kaprálik (82. Jaššo), Jambor (63. Murgaš), Marcelli (63. Čerepkai)

Hviezda Barcelony

Základná zostava domácich, ktorá vybehla proti slovenskej juniorke, mala podľa Transfermarkt cenovku viac ako 130 miliónov eur. A to nie je všetko. Prečo je to veľká vec?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Čelili esám veľkoklubov, ktoré stoja desiatky miliónov. Mladí Slováci zaskočili svet