Tarkovič sa chytal za hlavu, Slováci premárnili v Slovinsku veľa šancí

Brankár Jan Oblak dostáva gól po hlavičke Róberta Boženíka. Ďalšie už Slováci nepridali.
Brankár Jan Oblak dostáva gól po hlavičke Róberta Boženíka. Ďalšie už Slováci nepridali. (Autor: TASR/AP)
Pavol Spál|1. sep 2021 o 22:56

Futbalisti Slovenska remizovali v Slovinsku.

ĽUBĽANA, BRATISLAVA. Vytvorili si štyri veľké šance, dvakrát nastrelili žrď. Boli o čosi nebezpečnejší ako domáci. 

Futbalisti Slovenska v kvalifikačnom zápase o postup na majstrovstvá sveta 2022 remizovali v Slovinsku 1:1. 

"Chceli sme konečne zlomiť smolu, ktorú máme proti Slovinsku, hráči preto urobili všetko. Z toľkých šancí sme mali premeniť viac ako jednu," vravel tréner Slovákov Štefan Tarkovič. 

„Najväčší problém je v tom, že nemáme čas a priestor na tréning. Riešime veci skôr teoreticky. Bolo tam však veľa pozitívnych prvkov,“ dodal Tarkovič.

(Zdroj: SofaScore, Autor: SofaScore)

Slovinskí fanúšikovia po zápase pískali. 

Vo výkone Slovákov boli dobré momenty, ale aj veľa chýb. Najmä prvá polhodina bola nudná z oboch strán, aj Slováci pokazili veľa prihrávok úplne zbytočne. 

Najkrajšia akcia v zápase? 

Vladimír Weiss sa efektne a efektívne uvoľnil, loptu si zasekol pätou a ideálne prihral. A útočník Róbert Boženík si výborne nabehol a otvoril skóre. Hlavou. 

"Vlado Weiss to spravil výborne, zbavil sa súpera a posadil mi center na hlavu. Dnes sme mali dosť šancí a myslím, že poviem asi za všetkých, že remíza sa nám máli. V ofenzíve sme sa zlepšili.

Viackrát sme dobre zakombinovali, veľká škoda, že nám tam nepadlo viac gólov," vravel Boženík bezprostredne po zápase pre RTVS.

Záver polčasu nezvládli

Bol to piaty reprezentačný gól Boženíka, v sedemnástom zápase. Tréner Štefan Tarkovič od radosti zaťal päste a oblízal si ústa. Vzápätí sa chytal za hlavu, keď mal veľkú šancu aj Ivan Schranz. Nastrelil však iba žrď. 

"Samozrejme, šanca to bola veľká, mrzí ma, že som ju nepremenil, zápas by sa možno zlomil. Marek Hamšík mi to výborne pripravil, žiaľ trafil som to vonkajškom, nie ideálne a trafil som žrď," opisoval Schranz pre RTVS.

Záver prvého polčas Slováci nezvládli, súper mal razom veľa priestoru. A Petar Stojanovič vyrovnal. Nepokryl ho ani Holúbek ani Weiss. 

V druhom polčase mal obrovskú šancu Juraj Kucka, ale nastrelil hlavou iba brvno. Kto zaujal? Pri všetkých nebezpečných akciách mal prsty kapitán Marek Hamšík. 

Holúbek bol prekvapením 

Dobré momenty ukázal Stanislav Lobotka, šikovne vyvážal loptu, bol veľmi aktívny. Aj keď ani on sa nevyhol chybám. Podľa špecializovaného serveru Sofascore dostal najvyššiu známku. 

Stanislav Lobotka počas zápasu Slovinsko - Slovensko.
Stanislav Lobotka počas zápasu Slovinsko - Slovensko. (Autor: TASR/AP)

Som rád, že som dostal šancu, snažil som sa užiť si zápas a dať do toho srdce. Vedeli sme, že Slovinci sú dobrí, čo potvrdili, ale aj my sme mali solídne úseky.

Dali sme gól, nastrelili brvno, žrď, vedeli sme zakombinovať," vravel pred televíznou kamerou Stanislav Lobotka.

Zápas nevyšiel Ivanovi Schranzovi, ktorý sa trápil. Nesadol mu post krídelníka. Zdalo sa, že mal až príliš veľa defenzívnych úloh. 

Najväčšie prekvapenie v zostave? Jakub Holúbek na ľavom kraji obrany. 

V základnej zostave dostal prednosť aj Vladimír Weiss či Ivan Schranz. Na hrot útoku poslal Tarkovič Róberta Boženíka. 

Naši futbalisti sú v skupine H na treťom mieste, získal šesť bodov. Rusi a Chorváti majú o bod viac. Slováci stále neprehrali, zo štyroch zápasov však uhrali až tri remízy. 

Slováci pokračujú v kvalifikácii už v sobotu, na bratislavskom Tehelnom poli privítajú Chorvátsko. Potom ich ešte čaká ďalší domáci duel proti Cypru. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Tarkovič sa chytal za hlavu, Slováci premárnili v Slovinsku veľa šancí