Urážal asistenta rozhodcu, potom ho sotil do tváre. Výtržník dostal ročný zákaz

Ilustračná fotografia
Ilustračná fotografia (Zdroj: , Autor: Tímea Bazsó)
Titanilla Bőd|19. aug 2022 o 16:30

Stretnutie medzi Bakou a Vrakúňom sa nedohralo.

BRATISLAVA. Mužstvá strávili na ihrisku iba o niečo viac ako hodinu. Zápas VII. ligy ObFZ Dunajská Streda medzi FK Baka a TJ Družstevník Vrakúň bol predčasne ukončený v 62. minúte.

Dôvodom bola inzultácia prvého asistenta rozhodcu divákom. V tej chvíli viedli hostia 2:1, napokon bol zápas kontumovaný v ich prospech tradične so skóre 3:0.

„V 62. min vnikol divák domácich na hraciu plochu a tam najprv slovne hrubo urážal prvého asistenta rozhodcu a následne ho rukou sotil do tváre. Po následnej konzultácii som zápas predčasne ukončil pre inzultáciu AR1 divákom,“ uviedol v zápise stretnutia hlavný arbiter Csaba Zsigray.

Zbytočná hlúposť

„Sledoval som dianie na ihrisku, takže inkriminovaný moment som nevidel. Môj asistent mi však potvrdil, čo sa stalo. Neprotestovali ani domáci, uznali, že došlo k inzultácii,“ doplnil pre Sportnet Zsigray.

Prvý asistent rozhodcu Attila Klempa sa k udalostiam nechcel vyjadrovať.

Hráčov i vedenie klubu FK Baka vzniknutá situácia veľmi mrzí. „Rozhodcovia sú chránené osoby, je neprípustné dotýkať sa ich. Nesmierne nás mrzí, že to takto dopadlo. Hráči sa pripravujú celý týždeň na zápas a pre takúto zbytočnú hlúposť, pre jedného človeka, ktorý sa nevie ovládať, prídu o šancu bojovať o body. Veď do konca zápasu bolo ešte tridsať minút, mohli sme to otočiť, alebo aspoň vyrovnať,“ vravel pre Sportnet manažér FK Baka Attila Onódi.

Pokuta 400 eur

Disciplinárna komisia udelila Bake pokutu vo výške 400 eur, navyše do sektora za prvým asistentom rozhodcu nemôžu pustiť divákov na najbližších šesť súťažných stretnutí.

Trest neobišiel ani agresívneho diváka. Podľa aktuálnej úradnej správy má Zsolt Karácsony zákaz vstupu na všetky štadióny počas súťažných stretnutí organizované ObFZ DS do konca súťažného ročníka 2022/23.

Tabuľka VII. ligy ObFZ Dunajská Streda:

Názov družstvaDružstvo
Z
V
R
P
Skóre
B
Forma
Z = zápasy, V = Výhry, R = Remízy, P = Prehry, B = Body

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Urážal asistenta rozhodcu, potom ho sotil do tváre. Výtržník dostal ročný zákaz