Prečo Malženice nevylúčia z II. ligy? Kluby vraj podvádzajú a ani o tom netušili

Radosť hráčov OFK Malženice.
Radosť hráčov OFK Malženice. (Zdroj: Facebook/OFK Dynamo Malženice, Autor: Eleonora Szombatová)

Špecifickú situáciu riešia v Šamoríne.

BRATISLAVA. Nová sezóna, nové pravidlá. Zmeny zaskočili nielen nováčika, ale aj dlhoročných druholigistov. Kluby už nemôžu fungovať rovnako ako predtým.

Po 3. kole druhej najvyššej súťaže mnohých prekvapilo, keď nováčik z Malženíc, obce s 1500 obyvateľmi, senzačne zdolal jedného z najväčších favoritov Tatran Prešov 2:0.

Deň po zápase však zostali zarazení úplne všetci. Prešov si totiž s najväčšou pravdepodobnosťou pripíše tri body za kontumačnú výhru.

Čo sa stalo?

Za Malženice nastúpili viacerí hráči Spartaka Trnava. V bránke stál známy Dobrivoj Rusov, pred ním stopéri Martin Šulek a Marek Ujlaky ml., ľavý obranca Miha Kompan Breznik a v strede poľa zarezával Ricardo Peňa.

Čo sa v texte dočítate:

  • Kde urobili ľudia z Malženíc chybu?
  • Pochybili aj v ďalšom klube?
  • Aký trest im hrozí?
  • Ako na to reagujú v kluboch?

Na štarte spomínaných hráčov by nebolo nič zvláštne, pretože Malženice sú oficiálnou farmou neďalekej Trnavy. Viaceré kluby uzavreli rovnakú formu spolupráce.

Dunajská Streda má Šamorín, Michalovce zase Slavoj Trebišov a Dukla Banská Bystrica spolupracuje s Dolným Kubínom.

Podbrezová posiela hráčov do treťoligového Kalinova, Ružomberok zase do Rimavskej Soboty, Trenčín má spoluprácu s Dubnicou a FC Košice so Sláviou TU Košice.

Možnosť striedavých štartov hráčov umožňuje prvoligistom dopriať priestor tým hráčom, ktorí nedostali adekvátne množstvo minút v najvyššej súťaži.

Pre kluby z nižších líg je to výhoda, keďže často bojujú s nedostatkom hráčov a posily z elitnej súťaže prinesú zväčša aj vyššiu kvalitu.

Pravidlá o striedavom štarte v súťažiach dospelých sa ale v porovnaní s minulou sezónou mierne zmenili. A na to Malženice doplatili.

Nemôže hrať každý

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Prečo Malženice nevylúčia z II. ligy? Kluby vraj podvádzajú a ani o tom netušili