Križan a Šaponjič sú vraj späť. Pôjde Slovan na zápas roka v plnej zbroji?

Ivan Šaponjič.
Ivan Šaponjič. (Autor: TASR - Radovan Stoklasa)
Sportnet|1. nov 2022 o 13:02

Slovan bojuje o európsku jar.

BRATISLAVA. Ubehlo 22 dní, odkedy majstrovský Slovan nečakane padol na umelej tráve v Trenčíne, keď prehral vysoko 0:4. Bola to najväčšia prehra, akú tréner Vladimír Weiss starší zažil na lavičke bratislavského klubu.

Prehra neostala bez odozvy. Weiss sľúbil, že vyvodí dôsledky. Povedal, že piati či šiesti hráči v A-tíme skončia. „Zajtra alebo pozajtra sa o tom dočítate,“ nechcel konkretizovať mená.

Slovan napokon o vyradení hráčov oficiálne neinformoval. V médiách sa objavili tri mená, ktoré Weiss po pár dňoch na tlačovej konferencii potvrdil.

Do béčka smerovali obranca Richard Križan a stredopoliar Uche Agbo, útočník Ivan Šaponjič sa pripravoval individuálne.

Prvý sa vrátil Agbo

Najprv zneli v kuloároch ohlasy, že sa hráči už v tejto sezóne do A-tímu nevrátia. Neskôr zazneli informácie, že trest pre hráčov platí len do konca jesennej časti.

Weiss neskôr po domácom súboji s Bazilejom (3:3) povedal, že je ochotný dať všetkým hráčom druhú šancu.

„Riešil som to tak, ako som to riešil a z toho neustúpim. Nehovorím, že tí hráči nemajú šancu vrátiť sa, ale musia to potvrdiť dobrým prístupom. Ja viem vždy odpustiť prvú chybu a dať ďalšiu šancu. Verím, že všetko bude oukej,“ povedal tréner Slovana.

Agbo sa vrátil do prvého tímu už po troch zápasoch, vo štvrtkovom súboji s Pjunikom Jerevan (2:1). Weiss mu doprial na ihrisku tri minúty, počas nich takmer spôsobil inkasovaný gól.

„Spravili sme katastrofálnu pozičnú chybu, uhli sme sa. Ak by z toho bol gól, už tu teraz nesedím, dostal by som infarkt. Bolo to za hranicou, mali sme šťastie,“ priznal po zápase Weiss.

Návrat defenzívneho stredopoliara urýchlil aj kartový trest pre Džabu Kankavu, gruzínska opora Slovana nemohla hrať proti arménskemu súperovi.

Vrátia sa aj ostatní?

Je možné, že už po troch týždňoch bude tím slovenského majstra opäť kompletný.

Ako informuje fanúšikovská facebooková stránka Futbalové zákulisie, na tréningu po ligovom víťazstve nad Liptovským Mikulášom (1:0) sa opäť objavili aj Richard Križan a Ivan Šaponjič.

Tréner Weiss pritom o tomto kroku po stretnutí neinformoval, žiadnu oficiálnu správu či fotografie z tréningu nezverejnil ani klub na oficiálnych fórach.

Slovenský stopér o svoje miesto príkladne zabojoval v druholigovom béčku, kde odohral odohral štyri zápasy, skóroval proti FC Košice aj ŠTK Šamorín.

Srbský útočník od prvého polčasu proti Trenčínu neodohral ani minútu. V béčku nebol ani na lavičke. Môže to súvisieť s klauzulou v zmluve, ktorá hráča chránila pred preradením do juniorského tímu, informovala o nej RTVS.

Slovan čaká vo štvrtok v litovskom Vilniuse zápas roka, ak bude bodovať proti FK Žalgiris, vybojuje si účasť v jarnej vyraďovacej časti Európskej konferenčnej ligy.

Zápas je na programe vo štvrtok 3. novembra o 18.45 hod., priamy prenos odvysiela RTVS Šport, textový online prenos ponúkneme na Sportnet.sk.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Konferenčná liga»Križan a Šaponjič sú vraj späť. Pôjde Slovan na zápas roka v plnej zbroji?