Košice v lige konečne nedostali gól, Kozák očakáva ešte dvoch kvalitných hráčov

Brankár FC Košice Figueiredo likviduje šancu Kabonga z Podbrezovej v zápase Niké ligy (0:0).

Košice v lige konečne nedostali gól, Kozák očakáva ešte dvoch kvalitných hráčov

Brankár FC Košice Figueiredo likviduje šancu Kabonga z Podbrezovej v zápase Niké ligy (0:0). (Autor: Peter Jesenský)
Brankár FC Košice Figueiredo likviduje šancu Kabonga z Podbrezovej v zápase Niké ligy (0:0).
Brankár FC Košice Figueiredo likviduje šancu Kabonga z Podbrezovej v zápase Niké ligy (0:0). (Autor: Peter Jesenský)
Svjatoslav Dohovič|17. feb 2024 o 22:50

S remízou boli spokojní aj hostia z Podbrezovej.

KOŠICE. Zápas zachraňujúcich sa Košíc s Podbrezovou, bojujúcou o prvú šestku, sa skončil bezgólovou remízou, s ktorou boli napokon spokojní na oboch stranách.

Úvod vyšiel Košičanom, najprv Dávid Galovič v dobrej pozícii poslal loptu priamo do náručia brankára hostí Ivana Reháka, ktorý v polovici prvého polčasu vyškrabal nad brvno aj strelu Michala Faška.

Vzápätí po rýchlej kontre zazvonilo po strele Marka Assinora brvno košickej bránky a v samom závere polčasu ešte hosťujúci Mahmudu Bajo nevyužil hrúbku domáceho krajného obrancu Nassima Innocentiho.

V druhom polčase spočiatku herne dominovali hráči Podbrezovej, ale do vyložených šancí sa už nedostali. Košičania po viacnásobnom striedaní hru vyrovnali a napokon mohli v závere strhnúť víťazstvo na svoju stranu.

Ale keď Žan Medved zle vyriešil rýchlu kontru a v nadstavenom čase striedajúceho košického útočníka Zyena Jonesa zoči-voči vychytal brankár Rehák, vyše dve tisíc divákov v Košickej futbalovej aréne napokon gól nevidelo.

Najviac potešila nula vzadu

Košičania boli po zápase so ziskom dôležitého bodu spokojní.

A ako mužstvo s najvyšším počtom inkasovaných gólov ešte spokojnejší s tým, že konečne nedostali v ligovom zápase gól, čo sa im naposledy podarilo ešte na začiatku septembra pri tesnom domácom víťazstve nad Zlatými Moravcami.

„Chceli sme v dnešnom zápase bodovať, čo sa podarilo. Škoda, že tých bodov nie je viac. Bod teší a najmä teší, že sme po dlhej dobe udržali vzadu nulu,“ konštatoval po zápase stredopoliar Dávid Galovič.

V úvodnej štvrťhodine na kopačke gól. „Zle som to trafil, nesadlo mi to poriadne,“ povedal o voleji, ktorý trafil rovno do náručia hosťujúceho brankára.

V hodnotení zápasu naňho nadviazal aj tréner Ján Kozák ml.:

„Dobrý bod s nulou v defenzíve, čo sa nám nestalo už dlho. Pracovali sme na tom počas celého týždňa, aby boli chlapci obetaví a pomáhali si. Prvý polčas sme začali dobre, potom prišli ľahké chyby a veľmi sme znervózneli a Podbrezová to využila.

Musíme ďalej pracovať na tom, aby sme sa priblížili súperom ako sú Podbrezová a Trenčín, lebo nebudeme si klamať, majú o dvadsať bodov viac a to je nejaké zrkadlo. Ale myslím si, že keď budú chlapci takto pracovať, tak prídu aj ďalšie dobré výsledky.“

VIDEO: Ján Kozák ml. hodnotí remízu s Podbrezovou

Ocenený Medved priznal myšlienkový chaos

Pred zápasom si Žan Medved prevzal ocenenie Hráč mesiaca december.

„V decembri sme celé mužstvo hrali dobre. Je to pre mňa určite motivácia. Ale ako sa hovorí, hore sa je ťažšie udržať ako tam dostať. Budem sa ďalej snažiť podávať dobré výkony a pomáhať mužstvu zbierať body,“ povedal Medved.

Po zápase ho mrzelo, že prevzatie ceny neokorenil aj gólom či gólovou prihrávkou. Najbližšie k tomu bol v závere zápasu, keď sa dostal do rýchlej kontry, ale situáciu zle vyriešil.

„Nehľadám výhovorky. Nohy ma už boleli, kilometre v nich už boli, mal som tam v hlave veľa myšlienok ako to riešiť a napokon som to neurobil dobre,“ priznal.

Bod s Podbrezovou aj on považuje za dobrý, hoci od seba aj spoluhráčov čakal trochu viac, najmä smerom dopredu: „Myslel som si, že my budeme tými, ktorí budú viac tlačiť na súperovu bránu, na to víťazstvo.

Vieme, že Podbrezová hrá ofenzívny futbal a ťažko sa to bráni. Ale tým nechávajú niekedy väčší priestor vzadu ako iné mužstvá. Boli tam príležitosti na niečo viac, ale musíme brať aj bod. Veď Podbrezová bojuje o prvú šestku a my o záchranu.“

Na lane ešte dve kvalitné posily

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Košice v lige konečne nedostali gól, Kozák očakáva ešte dvoch kvalitných hráčov