Čavriča ani vírus nezastaví. Slovanu získal viac, než mu Rusi mohli dať

Tréner ŠK Slovan Bratislava Vladimír Weiss st. a Aleksandar Čavrič.
Tréner ŠK Slovan Bratislava Vladimír Weiss st. a Aleksandar Čavrič. (Autor: TASR - Martin Baumann)
Michal Šášky|10. nov 2023 o 03:00

Tie svaly, postava, rýchlosť. Takto má vyzerať futbalista, rozplýval sa Weiss.

BRATISLAVA. Skvelý center z ľavej strany a gól Aleksandra Čavriča. Slovanu to vyšlo proti favorizovanému Lille až dvakrát.

Vo Francúzsku bol v roli asistenta v prvom polčase Lucas Lovat, no Slovan náskok neudržal, prehral 1:2 a stratil prvé miesto v skupine.

Na Tehelnom poli nastúpil Čavrič až na záverečných 20 minút. Napriek tomu už po desiatich skóroval, po prihrávke Jaromíra Zmrhala rozhodol o cennom bode.

Slovan remizoval s Lille 1:1 pred fantastickou atmosférou a najvyššou návštevou tejto sezóny na domácom štadióne.

VAR pomohol aj uškodil

Do zápasu Lille so Slovanom dvakrát vstúpil videorozhodca. Najprv odhalil postavenie mimo hry pri góle hostí na 0:2, a potom kontroverzný ofsajd aj pri penalte belasých.

Čavriča stiahli z rozcvičky práve v čase, keď sa už na pokutový kop hotoval Tigran Barseghjan. Kanonier Slovana bol prekvapený, že tréner volá jeho.

Dohoda totiž znela trochu inak.

„Rozprávali sme sa pred zápasom s trénerom, že pôjdem na ihrisko, keď to bude treba a skúsim trošku pomôcť,“ prezradil Aleksandar Čavrič po zápase.

Najprv sa len pomaly blížil k lavičke, čakal na penaltu Arména. Keď sa však ukázalo, že situáciu ešte preveruje VAR, začal sa chystať do hry.

Napokon prišiel práve v momente, keď rozhodca odvolal pokutový kop pre ofsajd. Za stavu 0:1 bolo jeho naskočenie veľmi dôležité.

Hneď po príchode vybojoval dôležité lopty, vyhrával osobné súboje a napokon sa mu podarilo aj rozvlnil sieť.

Prečo nenastúpil?

„Dve hodiny pred zápasom bol ešte v základnej zostave,“ vravel tréner Slovana Vladimír Weiss starší.

Čavrič ani Kankava sa pred zápasom nepripravovali s mužstvom, zasiahla ich viróza, ktorá predtým postihla Pauscheka, Agba či Sharaniho.

„Išli sme do rizika, nastúpil chorý. Prosil som ho, no chcel hrať. Pred zápasom prišiel za mnou, že sa ešte necíti dobre, tak sme to na poslednú chvíľu na príprave menili a rozhodli sa pre Strelca na hrote,“ opisoval tréner Weiss.

Strelec sa po pauze vrátil aj do slovenskej reprezentácie, no proti Lille ukázal, že post hrotového útočníka preňho nie je šitý na mieru.

Strelec takmer vybojoval penaltu pre Slovan. VAR ju napokon odvolal pre ofsajd.
Strelec takmer vybojoval penaltu pre Slovan. VAR ju napokon odvolal pre ofsajd. (Autor: TASR - Martin Baumann)

V prvom polčase bol medzi statnými stopérmi hostí stratený, avšak takticky výborne pomáhal defenzíve. Po zmene strán takmer vybojoval penaltu a najmä po príchode Čavriča bol oveľa viditeľnejší. V jednej príležitosti ho vychytal brankár.

„Mal šancu zápasu. Škoda. Už v 70. minúte bol možno na striedanie, ale vedome som ho tam nechal, lebo hral dobre a bol náš najnebezpečnejší hráč,“ chválil Weiss.

Čavrič mu miesto v zostave prenechal. „Chcel som, aby hral niekto, kto je na rozdiel odo mňa na sto percent pripravený, lebo každý z nás si zaslúži hrať,“ vravel.

„Nechcel som ísť na ihrisko s tým, že by som tam nechal 50 či 60 percent, pretože by som mal dnes len natoľko. Ale som rád, že som napokon tímu pomohol,“ dodal.

Čavrič zatiaľ v nominácii slovenskej reprezentácie chýba, no v posledných dňoch o ňom kolujú zaujímavé zvesti.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Konferenčná liga»Čavriča ani vírus nezastaví. Slovanu získal viac, než mu Rusi mohli dať