Futbal: Ševčenko sa chce stať legendou Chelsea

Andrij Ševčenko
Andrij Ševčenko (Autor: čtk/ap)
SITA|5. aug 2008 o 21:49

Útočník anglického futbalového veľkoklubu Chelsea FC Andrij Ševčenkovyhlásil, že sa stále ešte môže stať hviezdou "The Blues".

LONDÝN 5. augusta (SITA, AFP) - Útočník anglického futbalového veľkoklubu Chelsea FC Andrij Ševčenko v utorok vyhlásil, že sa stále ešte môže stať hviezdou "The Blues".

Ukrajinský bombardér do londýnskeho klubu prestúpil v roku 2006 z AC Miláno za 37 miliónov eur, no vo Veľkej Británii sa presadiť nedokázal a viackrát sa uvažovalo o jeho návrate do Serie A. Tridsaťjedenročný odchovanec Dinama Kyjev napol sieť súperových brankárov v drese "rossoneri" 173-krát, vo farbách Chelsea sa mu to podarilo iba v deviatich prípadoch.

Ševčenko má smelé plány

"Počas dvoch sezón v Chelsea som sa podrobil dvom operáciám a mal som viackrát zranený chrbát. Ak dostanem príležitosť trénovať a hrať bez neustálych zdravotných komplikácii, rád by som sa zapísal do histórie tohto klubu," povedal Ševčenko a dodal:

"Som veľmi šťastný, že nový tréner (Luiz Felipe Scolari - pozn. SITA) mi dal príležitosť opäť sa dostať do herného tempa. Dobre sme sa porozprávali a chápem, že sa iba dostávam späť do formy po zranení a viac času dostávajú zdraví hráči. Scolari sa vždy snaží poskladať najoptimálnejšiu zostavu, rešpektujem ho ako trénera i človeka," uzavrel ukrajinský

Nachádzate sa tu:
Domov