Lavrinčík kraľuje prihrávkam. Po odchode Kadáka sa stal lídrom Trenčína

Samuel Lavrinčík s kapitánskou páskou proti Ružomberku.
Samuel Lavrinčík s kapitánskou páskou proti Ružomberku. (Autor: Rudolf Maškurica/MFK Ružomberok)
Martin Kozinka|17. aug 2022 o 15:00

Do Trenčína prišiel z béčka Slovana v roku 2020.

V uplynulej sezóne patril medzi najvyťažovanejších hráčov Trenčína vo Fortuna lige. Nebyť zranenia v druhej polovici sezóny, v tejto štatistike by vládol v celej lige. SAMUEL LAVRINČÍK je niekoľkonásobný juniorský reprezentant Slovenska, v súčasnosti hrá za tím do 21 rokov.

S cenovkou 350-tisíc eur je podľa portálu transfermarkt.com druhým najhodnotnejším hráčom tímu AS Trenčín. V našej najvyššej futbalovej súťaži patrí medzi najväčšie talenty. 

Čo sa dozviete v článku

  • Ako sa mu páči v Trenčíne?
  • Aký je to pocit dostať kapitánsku pásku?
  • Čo vraví na tímové výkony?
  • Ako bral odchod trénera Hyballu?
  • Aké sú jeho reprezentačné ciele?

V Trenčíne pôsobíte od roku 2020. Ako sa vám tam páči?

Prvé mesiace som pre koronavírus strávil viac menej iba na ihrisku alebo v byte. Postupne som však začal spoznávať mesto a veľmi sa mi zapáčilo.

S fanúšikmi som mal zatiaľ iba pozitívne skúsenosti. Bolo by možno lepšie, keby ich na štadióny na celom Slovensku chodilo viac, keďže tie štadióny sú naozaj pekné a najmä väčšie. V Trenčíne však vždy vedia fanúšikovia spraviť krásnu kulisu. Keď sa však na Štadión na Sihoti vrátia európske poháre, verím, že sa tribúny zaplnia.

Ako najradšej relaxujete a trávite voľný čas?

Poznám už niekoľko pekných reštaurácií a kaviarní. Rád si posedím v centre s priateľkou alebo so spoluhráčmi. V poslednom čase si po tréningu počas regenerácie radi zahráme karty.

Poďme k futbalu. Spomedzi stredopoliarov máte zatiaľ najvyššiu úspešnosť prihrávok v lige (86,8 percenta). Trénujete ich individuálne?

Tak, to percento by mohlo byť aj vyššie (smiech). Individuálne ich netrénujem, na tréningu robíme veľa prihrávkových cvičení a ukazovačiek, čo je základ futbalu - prvý dotyk a rýchla prihrávka. Na tréningu sa sústredím, aby som nestrácal lopty, posunul loptu presne ďalej a v zápase mi z toho vznikne takáto pekná štatistika.

Samuel Lavrinčík (AS Trenčín) v zápase 1. kola Fortuna ligy AS Trenčín – MŠK Žilina
Samuel Lavrinčík (AS Trenčín) v zápase 1. kola Fortuna ligy AS Trenčín – MŠK Žilina (Autor: TASR)

V zápase s Ružomberkom ste dostali kapitánsku pásku. Aký to bol pocit?

Nebolo to prvýkrát, už v minulej som ju zopárkrát dostal. Vždy je to skvelý pocit, s ktorým ale prichádza zodpovednosť. Výkon a prístup je však stále z mojej strany rovnaký ako bez nej. 

Vedeli by ste si predstaviť byť kapitán aj v budúcnosti?

Jednoznačne. 

Päť zápasov vo Fortuna lige a päť bodov na konte. Očakávali ste lepšie výsledky?

Je zaujímavé, že máme väčší počet bodov ako strelených gólov. Očakával som určite lepšie výsledky, keďže v minulej sezóne sme mali druhý najvyšší počet strelených gólov v sezóne. Dúfam, že sa to čím skôr zlepší, začnú padať góly a my začneme vyhrávať.

V minulej sezóne ste chceli zabojovať o najlepšiu šestku. Je teraz cieľ rovnaký?

Áno, rovnako ako aj v minulej sezóne máme cieľ dostať sa medzi top šestku. Minulý ročník sa nám to nepodarilo a to sme začali lepšie ako teraz. Vtedy nás zlomila nešťastná séria na prelome novembra a decembra, keď sme šli do zimnej prestávky s piatimi prehrami v rade. Teraz dúfame, že to bude naopak. Začneme vyhrávať a zabezpečíme si miesto v skupine víťazov.

Ako ste vnímali odchod trénera Petra Hyballu?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Lavrinčík kraľuje prihrávkam. Po odchode Kadáka sa stal lídrom Trenčína