Mali sme najťažšiu skupinu, zhodli sa Kane i Southgate. Talianom hrozí baráž

Futbalisti Anglicka sa tešia po výhre  Talianskom v zápase kvalifikácie EURO 2024.
Futbalisti Anglicka sa tešia po výhre Talianskom v zápase kvalifikácie EURO 2024. (Autor: TASR/AP)
SITA|18. okt 2023 o 10:51

O druhú postupovú miestenku v C-skupine sa vo vzájomnom súboji v novembri pobijú Ukrajinci a Taliani.

LONDÝN. Futbalisti Anglicka sa stali ďalším postupujúcim mužstvom na budúcoročné majstrovstvá Európy v Nemecku.

„Albión“ definitívne získal miestenku na šampionát v utorňajšom stretnutí C-skupiny proti Talianom, ktorých v londýnskom Wembley zdolal 3:1.

V repríze finále predvlaňajších ME viedli hostia od 15. minúty po zásahu Gianlucu Scamaccu, no ešte do prestávky z penalty vyrovnal kapitán Harry Kane.

Po nej v 57. minúte skóroval Marcus Rashford a o dvadsať minút sa po druhý raz v zápase presadil kanonier Kane.

Anglicko zvádlo ťažkú skupinu

Angličania majú v tabuľke 16 bodov. V trojbodových rozostupoch nasledujú Ukrajinci (13) a Taliani (10), pričom práve vzájomný zápas týchto dvoch tímov v záverečnom kole kvalifikácie určí druhého priameho postupujúceho z C-skupiny.

„Nikdy to nie je také jednoduché, ako to na prvý pohľad vyzerá. Mali sme naozaj ťažkú skupinu. Chlapci si zaslúžia pochvalu za výsledky, ktoré sme dosiahli. Prehrávali sme 0:1, ale zostali sme pokojní a vyrovnaní. Vedeli sme, že máme na to, aby sme duel proti Talianom vyhrali a nakoniec sa nám to podarilo,“ povedal Kane z nemeckého Bayernu Mníchov.

Gareth Southgate a Luciano Spalletti si podávajú ruky v zápase Anglicko - Taliansko v rámci kvalifikácie EURO 2024.
Gareth Southgate a Luciano Spalletti si podávajú ruky v zápase Anglicko - Taliansko v rámci kvalifikácie EURO 2024. (Autor: TASR/AP)

Výkon Angličanov potešil aj trénera Garetha Southgatea a najmä spôsob, ako odpovedali na nepriaznivé skóre.

„Hlavne v druhom polčase som mal pocit, že sme boli vynikajúci, nielen kvalitou hry a spôsobom, akým sme kontrolovali loptu, ale tiež pracovnou morálkou v tíme. Naši krídelníci odviedli neskutočnú prácu v defenzíve.

Myslím si, že sme boli pravdepodobne v najťažšej skupine zo všetkých. Milujem pracovať s touto skupinou hráčov, sú veľmi výnimoční,“ povedal 53-ročný anglický tréner.

Taliansku hrozí baráž

Úradujúcim majstrom Európy z Talianska hrozí, že sa po druhý raz za sebou neprebojujú na veľký turnaj. V prípade neúspechu v kvalifikačnej skupine by však mali možnosť na reparát v marcovej baráži.

Momentálne však na túto možnosť nemyslia a chcú víťazne zvládnuť zostávajúce dve stretnutia, vrátane toho kľúčového proti Ukrajincom.

„Mužstvo na trávniku robilo to, čo som od neho chcel. Dva protiútoky však zmenili situáciu a skóre v náš neprospech. Videl som viacero dobrých vecí.

Musíme vyhrať ďalší zápas, aby sme potom mohli s Ukrajinou bojovať o miestenku na Euro,“ poznamenal podľa webu uefa.com tréner Talianov Luciano Spalletti.

Tabuľka skupiny C

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Mali sme najťažšiu skupinu, zhodli sa Kane i Southgate. Talianom hrozí baráž